КУАЛА ЛУМПУР, Малайзия (АП) — Заместник-лидерът на Сингапур Лорънс Уонг

...
КУАЛА ЛУМПУР, Малайзия (АП) — Заместник-лидерът на Сингапур Лорънс Уонг
Коментари Харесай

Уонг ще положи клетва като министър-председател на Сингапур, след като Ли Хсиен Лонг се отказа след 20 години

КУАЛА ЛУМПУР, Малайзия (АП) — Заместник-лидерът на Сингапур Лорънс Уонг би трябвало да постави клетва в сряда като четвъртият министър председател на нацията министър в деликатно планувана политическа последователност, предопределена да обезпечи последователност и непоклатимост в азиатския финансов център.

Обучен в Съединени американски щати икономист, Уонг, 51, наследява Ли Хсиен Лонг, 72, който се отдръпна след две десетилетия в кормилото. Оставката на Лий бележи края на фамилна династия, водена от татко му Лий Куан Ю, първият харизматичен водач на Сингапур, който построи колониалния търговски пост в удобна за бизнеса, заможна страна по време на 31 години ръководство.

Wong, държавен чиновник, трансформирал се в политик, стана прочут, до момента в който координираше сполучливата битка на Сингапур против COVID-19. Но той не беше първият избор за най-високия пост.

Хен Суи Кийт, някогашен началник на централната банка и министър на образованието, беше помазан правоприемник, само че той отдръпна номинацията си през 2021 година След това Уонг беше определен от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР