Италианският премиер Джузепе Конте заяви днес, че страната му ще

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви днес, че страната му ще
Коментари Харесай

Италия ще приеме част от мигрантите на кораба Лайфлайн

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи през днешния ден, че страната му ще одобри някои от мигрантите на борда на избавителния транспортен съд на немската филантропична организация " Мишън лайфлайн ", блокиран във водите покрай Малта от дни, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В изказване Конте през днешния ден разгласи, че е поел подобен ангажимент в диалог с малтийския си сътрудник, пред който изразил вяра и други страни от Европейския съюз да създадат същото.

Корабът " Лайфлайн " с над 200 мигранти се намира на към 40 км от крайбрежията на Малта от няколко дни, откакто и Италия, и Малта отхвърлиха да го одобряват в пристанищата си. Двете страни подчертаха, че корабът е работил непозволено, защото не е следвал нарежданията на италианския команден център, напътстващ избавителни интервенции в морето.

Испанският министър председател заявява, че страната му е подготвена да взе участие в общи европейски дейности за оказване на помощ на кораба с мигранти, само че не посочи дали ще му разреши да дебаркира в испанско пристанище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР