Хеликоптерът, превозващ иранския президент Ебрахим Раиси, е претърпял твърдо кацане

...
Хеликоптерът, превозващ иранския президент Ебрахим Раиси, е претърпял твърдо кацане
Коментари Харесай

Хеликоптерът на иранския президент катастрофира, съдбата му е в неизвестност

Хеликоптерът, пренасящ иранския президент Ебрахим Раиси, е претърпял " твърдо кацане " в неделя, оповестяват иранските държавни медии, без да дават детайлности. Някои публични лица започнаха да приканват обществеността да се моли за Раиси и останалите на борда, до момента в който избавителните екипи се придвижват към гората, където се допуска, че се намира хеликоптерът му.

Вероятната злополука се случва в миг, когато Иран предприе офанзива с дронове и ракети против Израел едвам предишния месец и обогати уран, който е по-близо до равнището на оръжията от всеки път. В същото време Иран от години е изправен пред всеобщи митинги против шиитската си теокрация, свързани с влошеното положение на стопанската система и правата на дамите, което прави момента още по-чувствителен за Техеран и бъдещето на страната, защото войната сред Израел и Хамас разпалва целия Близък изток.

Раиси е пътувал в иранската провинция Източен Азербайджан. Държавната телевизия заяви, че случаят е станал покрай Джолфа, град на границата с Азербайджан, на към 600 км северозападно от иранската столица Техеран. По-късно държавната телевизия уточни, че случаят е станал по-далеч на изток, покрай село Узи, само че детайлностите останаха спорни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР