Италианският надзорен орган Garante, който по-рано ограничи чатбота ChatGPT в

...
Италианският надзорен орган Garante, който по-рано ограничи чатбота ChatGPT в
Коментари Харесай

Италия е готова да премахне забраната за ChatGPT, ако OpenAI предприеме „практически стъпки“

Италианският контролен орган Garante, който по-рано ограничи чатбота ChatGPT в страната, съобщи, че е подготвен да анулира решението си в края на април, в случай че разработчикът на бота OpenAI предприеме „ на практика стъпки “ за справяне с проблемите, посочени от организацията. Това заяви Reuters, базирайки се на изказване на шефа на регулатора Паскуале Станционе (Pasquale Stanzione).

OpenAI беше заставен да ограничи работата на ChatGPT за италианските консуматори в края на март, когато регулаторът стартира следствие против разработчика за хипотетични нарушавания на поверителността. „ Готови сме още веднъж да отворим достъпа до ChatGPT на 30 април, в случай че OpenAI покаже предпочитание да предприеме на практика стъпки. Смятам, че компанията е подготвена, само че ще забележим “, сподели Станционе в изявление за вестник Corriere della Sera.

Миналата седмица организацията, ръководена от Станционе, изложи лист с условия, на които OpenAI би трябвало да дава отговор, с цел да бъдат снети претенциите. Италия беше първата западноевропейска страна, която наложи ограничаващи ограничения на ChatGPT и нейната бърза реакция притегли вниманието на законодателите и регулаторите на другите места.

Служителят е споделил още, че Италия е блокирала ChatGPT едностранно, тъй като е нужна оперативна реакция: „ Изчакването на решение на равнище Европа би довело до закъснение от най-малко три до четири месеца. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР