Италианският конституционен съд реши да отхвърли искането за провеждане на

...
Италианският конституционен съд реши да отхвърли искането за провеждане на
Коментари Харесай

Италианският конституционен съд се обяви против референдум за евтаназията

Италианският парламентарен съд реши да отхвърли настояването за осъществяване на референдум по противоречивия въпрос за евтаназията, съобщи ДПА.
Още по темата
Съдът заседава по въпроса три часа. Съдиите заключиха, че разрешаването на евтаназията е несъвместимо със отбраната на човешкия живот, заложена в конституцията на Италия.

Конституционният съд бе сезиран по въпроса от групи от бранители на идеята на евтаназията. Те споделиха, че са разочаровани от решението на трибунала и че в този момент ще се опитат да реализират смяна в законодателството посредством Народното събрание.

В Италия дейната и пасивната евтаназия са неразрешени и могат да бъдат наказвани със затвор.

Но през 2019 година Конституционният съд постанови, че може да има изключения, в случай че са налични избрани аспекти. Сред тях са когато пациент не може повече да бъде лекуван, когато той зависи от инсталация за поддръжка на живота, когато понася нетърпими физически или прочувствени страдания. Като във всички тези случай индивидът би трябвало да е и изцяло кадърен да взима самичък решения при цялостното осъзнаване и схващане на последствията от него.

В Конституционния съд на Италия са импортирани и други претенции за референдуми, да вземем за пример за узаконяване на канабиса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР