Италианската прокуратура започна разследване за смъртта на мароканска манекенка, давала

...
Италианската прокуратура започна разследване за смъртта на мароканска манекенка, давала
Коментари Харесай

Разследват смъртта на свидетелка по делото за партитата на Берлускони

Италианската прокуратура стартира следствие за гибелта на мароканска манекенка, давала показания при едно от следствията на така наречен " бунга-бунга " празненства на някогашния министър председател Силвио Берлускони, съобщи Асошиейтед прес.

 
34-годишната Имане Фадил умряла на 1 март в болница в Милано, където се лекувала, откогато на 29 януари посочила " признаци на отравяне ", заяви прокурор Франческо Греко, представен от италианската осведомителна организация АНСА.
 
През 2012 година Фадил декларирала пред кореспонденти, че се опасява за своята сигурност, откакто разказала на прокурорите, проверяващи възможното подкупване на очевидци по делото, че са й били предлагани пари, с цел да не разкрие какво е ставало на тези празненства. През 2015 година Върховният съд на Италия оправда Берлускони по обвиняванията, че е платил за секс с малолетна.

 
Прокурор Греко изрази страдание, че до момента в който Фадил е била лекувана в болничното заведение " Хуманитас " в Роцано, от здравното заведение не са съобщили за нейните недоволства и признаци, които загатвали за допустимо отравяне. Прокуратурата е била известена за гибелта на манекенката едвам от нейния юрист.

В представено от АНСА изказване на болничното заведение се споделя, че тя е предоставила на прокуратурата резултатите от токсикологичните проучвания, когато те са завършили на 6 март. Според неназовани публични източници пробите са посочили " композиция от радиоактивни субстанции ". Очакват се резултатите от аутопсията.-->

 
Засега болница " Хуманитас " и прокурор Греко не са дали отговор на отправените от Асошиейтед прес запитвания за коментар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР