Италианската опозиционна лявоцентристка Демократическа партия (ДП) избра Ели Шлайн, 37-годишна

...
Италианската опозиционна лявоцентристка Демократическа партия (ДП) избра Ели Шлайн, 37-годишна
Коментари Харесай

Италианските лявоцентристи изненадаха с избора си на нов партиен лидер

Италианската опозиционна лявоцентристка Демократическа партия (ДП) избра Ели Шлайн, 37-годишна американско-италианска гражданка, израснала в Швейцария, за нов водач, който да помогне за възобновяване ѝ след провалянето на съобщи " Ройтерс ".

Въпреки че изоставаше в социологическите изследвания, Шлайн победи ветерана от Директива за птиците Стефано Боначини в на последователите на партията с към 54% на 46%, откакто даде обещание да направи партията по-радикална, с цел да се опълчи на ръководещата консервативна коалиция.

" Ройтерс " отбелязва, че за пръв път в историята на Италия две дами ще оглавяват двете съществени партии в страната.

Шлайн и Мелони имат разнообразни позиции по редица въпроси.

Мелони се показва като бранител на обичайните фамилии и ученията на Римокатолическата черква за секса и аборта.

Шлайн има връзка с жена и поддържа правата на ЛГБТК+ общността и равенството сред половете. Тя е работила в предизборния екип на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама през 2008 година и 2012 година

Шлайн сподели, че желае да сплоти разграничената си партия и да работи за прехода към по-екологична стопанска система, трудова промяна и систематизиране на благосъстоянието.

" Демократичните хора са живи и са подготвени да се надигнат. Това е явен мандат за същинска смяна ", сподели Шлайн в неделя вечерта. " Ще сложим борбата против всеки тип неравноправие и неустановеност в центъра на вниманието. "

Боначини е водач на богатия район Емилия-Романя и се показва като добър властник. Проучванията допускаха, че той елементарно ще победи Шлайн, само че в последна сметка получи мощна поддръжка единствено в по-традиционалистки настроения юг.

Шлайн е изправена пред огромна борба, в случай че желае да излекува раздялите в своята партия и да победи консервативния блок на Мелони на идващите национални избори през 2027 година
Въпреки че Директива за птиците беше втора на изборите през 2022 година, изследванията демонстрират, че тя е изгубила връзка с гласоподавателите от работническата класа и не съумя да показа мощен девиз в акцията предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР