ИТ индустрията е отворена за жени лидери в областта на

...
Коментари Харесай

Progress стимулира жените за кариера в технологиите


ИТ промишлеността е отворена за дами водачи в региона на технологиите
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната компания Progress разгласи, че уголемява самодейността си „ Жените в технологиите” в България с основаване на две нови стипендии на стойност 3000 лева всяка.

За стипендии могат да аплайват девойки от втори, трети и четвърти курс от специалности „ Компютърни науки”, „ Софтуерно инженерство”, „ Информатика”, „ Информационни системи”, „ Приложна математика” или сходни от упълномощени университети в България. е отворено до 22 април 2022 година

, която започва в Американския университет в България през 2020 година, е част от световната стипендиантска стратегия на Progress „ Жените в STEM (наука, технологии, инженерство, математика) ”. Тя цели да поддържа професионалното развиване на идващото потомство дами водачи в региона на науката, технологиите, инженерството и математиката.

„ За сполучливите компании е значимо да имат в екипите си хора с разнообразни гледни точки и метод на мислене – единствено по този начин могат да основават нововъведения и да вземат решение комплицирани предизвикателства”, сподели Алина Габер, шеф, People Team, Progress.

„ Чрез разширението на стипендиантската си стратегия в България желаеме да дадем опция на повече дами да изберат региона на осведомителните технологии като място за професионално развиване, да подкрепим образованието им и да им покажем, че ИТ промишлеността има потребност от тях ”, добави тя.
още по темата
Победителките ще бъдат определени на база отлични университетски достижения, мотивационно писмо/есе и извънкласни действия в региона на технологиите, математиката и програмирането.

Освен финансова поддръжка всяка от тях ще има опция да посети офиса на Progress в София за една седмица, да се запознае с активността на компанията и одобрени експерти от екипа, както и с представители на вътрешната общественост, подкрепяща професионалното развиване на дамите в компанията – Progress for Her.

„ Когато започнах да изучавам компютърни науки, нямах предходен опит в ИТ и се притеснявах дали ще се справя”, показа Надежда Трайкова, притежател на стипендията „ Жените в технологиите “ от Американския университет в България. „ Стипендията на Progress ме стимулира да допускам в себе си и да не се опасявам да се развъртвам в сфера, към момента доминирана от мъже”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР