Истанбулското валйство посочи днес, че над 15 000 нередовни мигранти,

...
Истанбулското валйство посочи днес, че над 15 000 нередовни мигранти,
Коментари Харесай

Над 15 000 нередовни мигранти са били изгонени от Истанбул

Истанбулското валйство уточни през днешния ден, че над 15 000 нередовни мигранти, в това число сирийци, са били изгонени от града за по-малко от три седмици в границите на държавен проект за тяхното пренасяне, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред отстранените от Истанбул мигранти са 2 630 нерегистрирани сирийски мигранти, които са изпратени в бежански лагери отвън града, се показва в уеб страницата на истанбулското валийство.

Останалите мигранти са били преместени в други градове в очакване на депортиране.

Турските управляващи засилаха напоследък напъните против нередовните мигранти в Истанбул, напомня организацията.

Турция се намира във финансова рецесия от предходната година и недоволството по отношение на сиирйските бежанци нараства. Миналия месец турските медии оповестиха за стълкновения сред сирийци и турци в Истанбул.

Сирийските бежанци се намират под краткотрайна протекция в Турция, само че турските управляващи ускоряват ограниченията за сигурност по отношение на тях.

Миналата седмица истанбулското валийство даде период до 20 август незаконно пребиваващите в Истанбул сирийци бежанци да изоставен града или да бъдат изпратени назад в градовете, където са регистрирани в началото.

Турски медии оповестиха, че някои сирийци се депортират, което породи страхове измежду сирийската общественост в Турция. Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу отхвърли тези информации предходната седмица.

В Турция живеят 4 милиона бежанци, в това число 3,6 милиона бежанци от Сирия.

Над половин милион сирийци са регистрирани в Истанбул, само че се счита, че още 300 000 сирийски бежанци, регистрирани на други места, живеят в града. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР