Испанският министър на енергетиката и околната среда заяви пред местни

...
Испанският министър на енергетиката и околната среда заяви пред местни
Коментари Харесай

Газопровод от Испания до Франция може да бъде готов за девет месеца

Испанският министър на енергетиката и околната среда съобщи пред локални медии, че правата от газопровода от Испания до Франция може да бъде подготвена за девет месеца и да усили потенциала за експорт на газ с 20-30 %, съгласно обява във " Financial Times ".

В четвъртък немският канцлер Олаф Шолц изрази поддръжка за нов газопровод, като добави, че го е разискал с водачите на Испания, Португалия и Франция, както и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , заяви " Markets Insider ".

Междувременно португалският министър-председател Антониу Коста изрази поддръжката си в четвъртък в Туитър: " Германия може да разчита на 100 % на уговорката на Португалия за построяването на газопровод. "

Приливът на възторг за новото средство за доставка на газ идва в миг, когато Европа е изправена пред най-тежката си енергийна рецесия от десетилетия насам. Русия понижи доставките на газ за Европа, а наскоро понижи потоците по газопровода " Северен поток 1 " до едвам 20 % от потенциала си.

Иберийският полуостров би могъл да послужи като основен канал за различни доставки на газ, защото той приютява огромна част от потенциала на Европа за импорт на полутечен природен газ. Германският министър Шолц също съобщи в четвъртък, че би трябвало да има " други връзки сред Северна Африка и Европа, които ще ни оказват помощ да диверсифицираме нашите [енергийни] доставки ".

Преди нахлуването на Москва в Украйна съветските доставки представляваха към 40% от търсенето на сила в Европа. Сега други страни, в това число Съединени американски щати, усилиха износа на полутечен природен газ за Европа, с цел да оказват помощ за запълване на дефицита. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР