Испанските учени назоваха 6 характерни признака за алергия към антибиотици.

...
Испанските учени назоваха 6 характерни признака за алергия към антибиотици.
Коментари Харесай

6 признака, че сте алергични към определен антибиотик

Испанските учени назоваха 6 присъщи признака за алергия към антибиотици. Човешкото тяло от време на време възприема тези медикаменти като патогени, започвайки интензивно да се съпротивлява, а в този случай е по-добре да се консултирате с доктор.

Уртикарията, която се появява на кожата, може да бъде реакция на антибиотици. Доста постоянно такива пациенти получават лек обрив, бързо зачервяване и мощен сърбеж.

Ангиоедем, заболяването на Куинке или мощна уртикария е алергия към антибиотици, проявяваща се върху кожата. Но в случай че уртикарията визира горния пласт на кожата или епидермиса, отокът прониква в по-дълбоки пластове като дермата, подкожната тъкан и лигавицата. Обикновено болестта визира очите и устните.

Алергичен ринит или сенна хрема е различен постоянно срещан признак. Жертвите му са изправени пред тежка хрема, кашлица и изобилна лакримация.

Бронхоспазмът е положение, при което мускулите на въздушните канали стартират да се свиват, което лимитира потока на въздуха. Жертвата на бронхоспазъм има рефлекси в дишането, кашлица и болежка в гърдите.

Най-сериозният и гибелен вид алергия към антибиотици е анафилактичният потрес. Той предизвиква задушаване, зашеметяване и хрипове, при дишане, а в този случай човек се нуждае от незабавна здравна помощ, без която той просто ще се задуши и почине.

В доста редки случаи алергията към антибиотици предизвика развиването на токсична епидермална некролиза. Изключително тежко положение, при което кожата и лигавиците са покрити с кървави мехури и стартират да пада кожа, разкриваща прясна плът./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР