Испански стартъп планира да направи революция в транспортирането на стоки.

...
Испански стартъп планира да направи революция в транспортирането на стоки.
Коментари Харесай

Ново изобретение кара камионите да „летят и спестява 25% гориво

Испански стартъп възнамерява да направи гражданска война в превозването на артикули. Той употребява технология от аеронавтиката, с цел да създаде система, която разрешава на камионите да се придвижват благодарение на вятърна сила.

Зад Eco Eolic Tom System, който има дъщерно сдружение в Канада, стоят две имена - тези на Абдон Естефан и Маурисио Варгас. Те сравняват  технологията, която желаят да употребяват в транспортните камиони, с технологията на самолетите, които се възползват от въздуха към тях, с цел да се повдигнат и летят, предава 20 minutos.

Основателите на стартъпа настояват, че авиационната технология, която ще употребяват в камионите, ще усъвършенства превоза по пътищата. Те са нарекли своята система „ Run&Save “.

Естефан пресмята, че технологията пести 25% от горивото, което всекидневно се употребява, а Варгас добавя, че тя понижава с 10% износването на гумите и мотора и с 15% парниковите газове.

Устройството, което още през 2018 година, сега се тества в Барселона. Първите прототипи ще бъдат подготвени през първата половина на 2023 година Ако всичко върви по проект, ще бъдат пуснати на пазара директно по-късно.

Докато технологията Eco Eolic Tom System е във фаза тест, екипът записва патент. Варгас и Естефан възнамеряват да продават системата си на цена към 12 000-15 000 евро.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР