Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) и крайнолявото движение Сумар постигнаха

...
Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) и крайнолявото движение Сумар постигнаха
Коментари Харесай

Педро Санчес и крайнолявата Сумар сключиха коалиционно споразумение за правителство

Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) и крайнолявото придвижване " Сумар " реализираха съглашение за сформиране на ново държавно управление, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Изпълняващият длъжността министър председател Педро Санчес изиска поддръжка от " Сумар ", която разполага с 33 места в долната камара на Народното събрание, и от някои други парламентарно показани сили, измежду които и партии на каталунските и баските сепаратисти.

ИСРП и " Сумар " разпространиха взаимно изказване, в което се показва, че ще работят за понижаване на безработицата измежду младите, подсилване на системата на опазването на здравето, създаване на повече публични жилища, понижаване на въглеродните излъчвания и ще създадат данъчна промяна в банковия и енергийния бранш.

Въпреки че договорката със " Сумар " е от основно значение за Санчес, тя не е задоволителна, с цел да му обезпечи болшинство в долната камара на Народното събрание. Сега той се нуждае от поддръжката на каталунските сепаратисти, които упорстват за всеобща прошка на участниците в несполучливия опит за оповестяване на самостоятелност на Каталуния от 2017 година

Ако ИСРП не успее да се контракти с тях, през януари ще бъдат създадени нови парламентарни избори. При сходен процес на събитията е допустимо центристките и крайнодесните партии да получат цялостно парламентарно болшинство, за което не им доближиха малко гласове на изборите на 23 юли.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР