Испанската полиция съобщи в петък, че е заловила над два

...
Испанската полиция съобщи в петък, че е заловила над два
Коментари Харесай

Испания залови 2 т кокаин и арестува 9 души

Испанската полиция заяви в петък, че е заловила над два тона кокаин и е арестувала девет души, обвинени в контрабанда на огромни количества от опиата от Колумбия, оповестява Агенция Франс Прес.

Деветимата - всички испански жители - са обвинени, че са членове на бандата " Питурос ", незаконна група, обвързвана с трафика на опиати в северозападния район Галисия в Испания от 80-те години на предишния век, се споделя в изказване на полицията.

Кокаинът е иззет от транспортен съд край португалското крайбрежие и от няколко здания в Галисия при интервенция, координирана от Европол и Администрацията за битка с опиатите на Съединени американски щати, се добавя в изказването.

Испанската полиция сподели, че се счита, че членовете на бандата са " в стеснен контакт с главните колумбийски дистрибутори на кокаин ".

Европол съобщи, че иззетият кокаин е " предопределен за известна незаконна група, произхождаща от района на Западните Балкани ".

Неравният атлантически бряг на Галисия от години е основен европейски път за противозаконни опиати.
 Испания залови близо звук кокаин на
Испания залови близо звук кокаин на " Балканския картел "

Дрогата е открита в контейнери на пристанище Алхесирас

Припомняме, че по-рано този месец полицията заяви, че е заловила 7,5 тона кокаин в пристанището на Виго в Галисия, прикрит в пратка със замразена риба звук, импортирана от албански картели.

Дрогата е била доставена от Южна Америка и е принадлежала на " Балканския картел ", най-активният на европейско равнище.

Латиноамерикански банди изпращат кокаин, прикрит измежду легални артикули в контейнери, идващи с кораби в испанските пристанища.
 Испания залови рекордни 9,5 тона кокаин
Испания залови рекордни 9,5 тона кокаин

Дрогата е била укрита в щайги с банани

През август, полицията и митническите служби в Испания конфискуваха близо 9,5 тона кокаин от Еквадор. По данни на управляващите това е най-голямото количество, залавяно досега в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР