Испанската Футболна Лига опроверга информациите, които излязоха в местен вестник,

...
Испанската Футболна Лига опроверга информациите, които излязоха в местен вестник,
Коментари Харесай

Испанската футболна лига отрече да е пред финансов крах

Испанската Футболна Лига опроверга информациите, които излязоха в локален вестник, че има  заплаха от финансов колапс и стартира юридически дейности против създателите на текста.

Вестник " Ел Еспаньол " пусна публикация, която е озаглавена " Ла Лига се изправя пред стопански колапс: сътрудниците DAZN и CVC обмислят повреждане на договорите си с Хавиер Тебас ".

В репортажа на вестника се натъртва на изказванието, че двата основни спонсора ще премислят връзките с Ла Лига. Авторът на материала Хорхе Калабрес написа: " Испанският футбол е в рискова обстановка, сътрудниците приготвят овакантяване ".

В същото време Ла Лига излезе със светкавична реакция, в която отхвърли изказванията на медията и на създателя на публикацията. В изказването се споделя по какъв начин е " безусловно погрешно, че DAZN и CVC изследват преустановяване на договорите си с Ла Лига " и също по този начин:

" Изненадващо е, че макар неналичието на удостоверение от въпросните две институции, вестник Ел Еспаньол и Хорхе Калабрес разгласиха подправена вест, цитирайки анонимни и неустановени " източници от бранша ".

Също по този начин е обезпокоително, че нито гореспоменатият публицист, нито който и да е различен човек от " Eл Еспаньол " не се е свързал с Футболната Лига, с цел да ревизира информацията и това е още едно доказателство за липса на журналистическа обективност и професионализъм.

" Последното не е изненада, като се има поради поредицата от явни и целенасочени, персонални офанзиви от " Ел Еспаньол " и Хорхе Калабрес против Ла Лига и против нейния президент Хавиер Тебас посредством непрестанно показване на подправени вести, операции и неправилно интерпретирани изявления в последните месеци ".

А по-късно Лигата удостоверява, че " ще предприеме правни дейности против виновните за тази обява и против всички, които популяризират тези лъжи, в отбрана на нашите ползи и тези на клубовете ".

Една от аргументите, които вестникът счита, че ще предизвика отдръпването на CVС е непрекъснатата опасност от основаването на Суперлига и по какъв начин Ла Лига не може да подсигурява дълготрайното присъединяване в локалното състезание на грандовете Барселона, Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид).

" Ел Еспаньол " също по този начин оповестява, че в случай че въпросната компания CVC реши да къса контракта, то е действителна алтернатива да изиска от клубовете от Ла Лига инвестицията му да бъде върната с 6% рента.

От Лигата още един път обясниха, че няма никакви терзания за напускането на шампионата от трите клуба и сходни внушения също съставляват " подправена вест ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР