Испанската е затворила 319 секции за гласуването на референдума за

...
Испанската е затворила 319 секции за гласуването на референдума за
Коментари Харесай

Над 300 секции са били затворени от полицията в Каталуния

Испанската е затворила 319 секции за гласуването на референдума за самостоятелност на Каталуния. Това заяви формалният представител на каталунското държавно управление Жорди Турул.
„ Наложи се да затворим 319 секции, а това значи, че не на всички места можеше да се гласоподава обикновено. Имаше цяла поредност комплицирани ситуации”, сподели той, представен от AFP.
При това Турул благодари на народа на Каталуния, който „ сподели храброст, успокоение, подготвеност с мирни средства да пази демокрацията. „ Призоваваме всички, които още не са дали своят вот да го направят”, добави представителят на държавното управление на самостоятелната област.
По-рано испанските медии съобщаваха за 207 затворени секции. Властите в провинцията обещаваха над 2,3 хиляди секции за гласоподаване.
напомня, че по-рано испанската полиция удостовери потреблението на гумени патрони и палки против няколко групи протестиращи, окупирали гласоподавателни пунктове в каталунската столица Барселона.
Според последни данни по време на интервенцията на испанската национална полиция за предотвратяването на плебисцита са потърпевши 465 души.
На този декор Европа мълчи, а държавните управления на Стария континент заобикалят да разясняват директно референдума, акцентирайки, че е вътрешен за Испания въпрос, само че някои политици приканиха централното държавно управление на Испания и Каталунските управляващи да стартират разговор, а полицейското принуждение в региона да бъде прекъснато.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР