Искате ли да блеснете и да се превърнете в звездата

...
Искате ли да блеснете и да се превърнете в звездата
Коментари Харесай

Влюбвате се в него от първата хапка: Опитайте десерт „Шарлотка“ и ще разберете защо е бил любим на руските царе

Искате ли да блеснете и да се превърнете в звездата на вечерта с един несравним десерт? Напълно постижимо е да накарате гостите ви да изгубят най-малко половин час, с цел да ви обсипват с похвали. Ето по какъв начин – ще ги смаете с обичания десерт на съветските царе „ Шарлот Рус„. Или по-точно с удобства му и актуален вид „ Шарлотка “. Измислен е от неповторимия френски готвач Мари – Антоан Карем, който е бил канен от съвсем всички кралски фамилии в Европа при започване на ХIХ век. Неслучайно Карем е бил именуван „ готвач на кралете и крал на готвачите„. Неговият „ Шарлот Рус “ е бил сервиран на трапезата на съветския цар Александър I. По руско време обаче десертът е бил модифициран в неведнъж по-лесния за подготвяне сладкиш „ Шарлотка„.

И в действителност – няма да ви отнеме даже и един час, с цел да сътворите едно същинско кулинарно украшение. А както сами ще се убедите, резултатът е повече от превъзходен. И даже вечерта да е минала относително скучно, то с „ Шарлотка “ е обезпечено че празненството ви ще приключи на с нараснало въодушевление и всички ще се надпреварват да ви хвалят и поздравяват за вашите невероятни кулинарни умения. Нужно ви е единствено да отделите малко време, с цел да впечатлите същински всички посетители.
Ето по какъв начин да приготвите този безконечен сладиш: Необходими артикули: 4 яйца, 4 ябълки, 250 г (1,4 чаша) захар, 250 г (2 чаши) брашно, ½ ч. л. бакпулвер, 3 с. л. подправки (карамфил на прахуляк, настъргана портокалова кора, индийско орехче, канела). Начин на подготвяне: разбийте яйцата със захарта, прибавете бакпулвера и брашното в сместа, след което замесете тестото. Обелете ябълките, нарежете ги на фино, размесете ги с подправките. Разстелете ябълките на дъното на тавата за печене. Изсипете сместа от горната страна. Печете на 180° C за 30-40 минути. Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР