Искате да усъвършенствате уменията си по английски? Забравете за творчеството

...
Искате да усъвършенствате уменията си по английски? Забравете за творчеството
Коментари Харесай

“Съмтайс люн, съмтаймс уин”: Култови БГ фрази на развален английски!

Искате да усъвършенствате уменията си по британски? Забравете за творчеството на Шекспир, Фицджералд и Остин – тези пет паметни побългарени изречения са всичко, което ви би трябвало:

Кен лий (толибуди бидаут ю) – Валентина Хасан

“Но ай кен ту кен ту сий ме... ” – знаем, че знаете текста на тази ария наизуст. Със или без знания по британски, през 2009 Валентина Хасан съумя да накара всички ни да пеем “Кен лий ” с цяло гърло. А за това най-малко би трябвало да я признаем! Изпълнението даже доближава до Марая Кери и певицата остана без думи. За следващ път показахме на света по какъв начин би трябвало да се вършат нещата. А погледът на Есил Дюран във видеото по-долу е скъп.

Виж още: Нагли, цинични, безпардонни: Топ 5 на най-токсичните звезди на Холивуд

Млад меринджей – Съдебен спор

Мина времето, когато децата желаеха да бъдат готвачи, лекари и балерини. Днес всички се стремят да станат предприемачи, инфлуенсъри и... меринджеи? На злощастната свекърва Катя Иванова от “Съдебен спор ” (станала известна с фразата “Аз не желая шурей ми да е млад меринджей! ”) може и да не ѝ се получи с професионалния диалект на британски, само че пък ѝ даваме бонус точки за богат набор от псувни на български...

Съмтаймс люн, съмтаймс уин – Христо Стоичков

В живота не може постоянно да печелиш – или, както гласи крилата фраза на Христо Стоичков: “Съмтаймс люн, съмтаймс уин ”. Хм... с сходен вид изявления бихме го наели за life coach, само че не и за преподавател по непознати езици! Иначе Ицо е легенда, спор няма, по тази причина сме подготвени да му извиним всичко.

My job is to hard play and hard work – Валери Божинов

За разлика от Стоичков, на Валери Божинов най-малко произношението му на британски е (що-годе) окей. Граматиката му обаче е... ами, недотам съвършена. “Работата ми е да здрава игра и здрава работа, ” отсича футболистът решително в изявление със сръбските медии. Само си представете какво би постигнал, в случай че вложи същия работен хъс в проучването на езици...

Виж още: Съжаляват, че са го създали! Защо Емилия Кларк и други звезди желаят да не се бяха събличали

Кажи баба тенк ю – реклама на маргарин “Калиакра ”

Цяло едно потомство израсна с паметната реклама на маргарин “Калиакра ”, в която стара жена подканя внука си с думите “Кажи баба тенк ю! ”. Ако не сте имали шанса да видите този ТВ шедьовър в ефир, то мощно ви предлагаме да го гледате онлайн! Вечната класика, само че рекламистът, дал ни този скъп бисер, остава неизвестен.

Изображение: https://www.instagram.com/hristo8oficial/, https://www.instagram.com/valeribojinov86/ 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР