Искате да следвате в Германия, но нямате познания по немски

...
Искате да следвате в Германия, но нямате познания по немски
Коментари Харесай

Мога ли да следвам в Германия, ако не зная немски?


Искате да следвате в Германия, само че нямате знания по немски език? Това не всеки път е спънка. Германските университети оферират над 1000 специалности, които се преподават на британски език. Ето какво би трябвало да знаете:

Искате да следвате в Германия, само че не знаете немски език? Това не всеки път е спънка. Защото в Германия можете да станете висшист и без познания по немски език. Днес немските университети оферират над хиляда специалности на британски език. И броят им непрестанно нараства. За съпоставяне: през 2009 година специалностите, които са се преподавали на британски, са били към 500. Конкретна информация за другите стратегии можете да получите от или на уеб страницата

Такива специалности се оферират както от висшите професионални учебни заведения (Fachhochschule), по този начин и от университетите. В множеството случаи става въпрос за магистърски стратегии. Те обгръщат разнообразни области - от филологии и другите инженерни специалности до био-информационни технологии и интернационалните връзки.

Магдебургският университет е първият немски университет, въвел образование на британски език. През 1997 година там стартира да се преподава стопанска система на британски език. Днес университетът предлага общо 16 специалности на британски, измежду които интернационален бизнес, цифрови инженерни технологии, интернационален маркетинг и доста други.
Редакцията предлага
Карлсруе притегля доста чужденци

Технологичният институт в Карлсруе (KIT) също е добра опция за тези, които желаят да следват в Германия, само че не приказват немски езки. Там на британски се преподават математика и строително инженерство. Но и други специалности. Инженерното учебно заведение " Карл Бенц " (Carl Benz School of Engineering) към KIT предлага бакалавърска степен по машиностроене на британски. Учебната година стартира постоянно през месец октомври. Студентите посещават лекции и семинари, натрупат опит в лаборатории за планиране и практикуват във водещи немски компании - като Bosch, BASF или Siemens. Завършилите Технологичния институт в Карлсруе имат огромни шансове за професионална реализация в Германия.

Следване на британски език се предлага и в Hector School of Engineering and Management - също към KIТ в Карлсруе. Шестте стратегии на британски език са предопределени за млади експерти с професионален опит, които желаят да покачат квалификацията си, с цел да заемат управителни длъжности.

Един учебен срок в чужбина

Обучение по британски език оферират и университетите в Берлин, Мюнхен, Кьолн, Ерланген-Нюрнберг, Бремен, Франкфурт/Одер, Бон и други градове, както и няколко частни бизнес учебни заведения.

Изискванията за банкет в компетентност, изучавана на британски език, не се разграничават от тези във факултетите, в които преподаването се прави напълно на немски език. Единственото в допълнение изискване е даването на документ за притежаване на британски език - нормално документ за изискан езиков тест, който дава отговор на интернационалните стандарти. Обучението постоянно включва и един " външен " учебен срок. Студентите би трябвало да се приготвят за това, че ще прекарат няколко месеца в чужбина. А това нормално е обвързвано с спомагателни разноски.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР