Искаме да окуражим всички, които скучаят по време на изолацията

...
Искаме да окуражим всички, които скучаят по време на изолацията
Коментари Харесай

За доброто от това да си останем вкъщи - slava.bg

Искаме да окуражим всички, които скучаят по време на изолацията и се усещат уплашени.

Стресът разрушава имунната ни отбрана. Затова до момента в който по този начин или другояче сме принудени да се изолираме, дано поговорим за положителните страни и опциите на ситуацията сега.

Ако сте екстровертен вид човек; в случай че вкъщи имате скучаещи и изнервени деца; в случай че се притеснявате за парите поради връхлитащата икономическа рецесия, ще ви разберем.

Наивно е някой да каже, че да останем затворени у дома е прелестно и нехайно.

Но откакто сме се озовали в тази обстановка, имаме избор: Да погледнем на нея и откъм положителните й аспекти, а те не са малко. И да имаме вяра, че по-добрите времена ще дойдат скоро! Но какво можем да създадем в този момент, до момента в който сме изолирани по домовете си?

- Да се обадим на другари, родственици, някогашни сътрудници, с които в бързането не сме разговаряли от години. Да потърсим свои близки в чужбина, с цел да научим по какъв начин са.

- Да четем. Да, Facebook ни проглуши с апели да се спасяваме с книги от скуката, само че колкото и да е тривиално – четете! Никой не знае по кое време и дали ще разполагате още веднъж с толкоз свободно време.

- Да беседваме. Тъжно е, само че разговорът с обичаните хора се е трансформирал в разкош. Ежедневно гоним задания, бързаме за работа, борим се за непознати дела, затъваме в битовизми и нямаме време да се вгледаме в най-важните си хора, в мъжете, децата и родителите си. Използвайте момента и ги попитайте нещо, за което от години не ви е оставало време да се сетите. Как си? Има ли нещо, което доста те тревожи? Има ли нещо, което не си успял/а да ми простиш? Какво си мечтаеш да създадем дружно?

- Пуснете си музика.

- Спете повече.

- Потърсете нови познания – онлайн курсове има на процедура за всичко, като огромна част от тях са безвъзмездни.

- Подредете дома си.

- Научете се да готвите простички, бързи и здравословни ястия.

- Спортувайте – Земята се върти и при затворени фитнес зали. Има задоволително варианти за тренировки в домашни условия и няма потребност да си втълпявате, че “от тази карантина всички ще излезем дебели, бременни и с цироза”.

И до момента в който за напълняването и за цирозата твърдо съветваме да се избегнат, по отношение на забременяването не се сещаме за противопоказания. Правете на воля секс и бебета! Единствено любовта и децата ще спасят света.

Източник: missbloom
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР