Иранското правителство добави в понеделник местната служба на Радио Свободна

...
Иранското правителство добави в понеделник местната служба на Радио Свободна
Коментари Харесай

Иран добави Радио Свободна Европа към списък с организации, подкрепящи тероризма 


Иранското държавно управление добави в понеделник локалната работа на Радио Свободна Европа - Радио Фарда, към лист с лица и организации, глобени за поддръжка на интернационалния тероризъм и подбудителство към принуждение.

Това става, откакто в продължение на над 12 седмици Радио Фарда, избухнали поради гибелта на 22-годишната Махса Амини, задържана от моралната полиция поради “неправилно ” носене на хиджаб.

Главният изпълнителен шеф на Радио Свободна Европа Джейми Флай дефинира това решение като “абсурдна операция на истината ”.

“Реалността е, че всеки ден иранският режим убива мъже, дами и деца, протестиращи за по-добро бъдеще, упреква жертвите и малтретира фамилиите им ”, разяснява Флай, добавяйки, че Радио Фарда се стреми да демонстрира какво в действителност се случва в Ислямската република.

Въпреки държавната цензура, през този интервал аудиторията на иранската работа на Радио Свободна Европа продължава да пораства.

От началото на митингите на 16 септември до 30 ноември гледанията на видеоматериали на Радио Фарда са се нараснали с 408% в YouTube и 619% в Instagram в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР