Иранските власти временно блокираха социалните мрежи Instagram и Telegram, за

...
Иранските власти временно блокираха социалните мрежи Instagram и Telegram, за
Коментари Харесай

Иран блокира социални мрежи, за да „запази мира” на фона на протестите

Иранските управляващи краткотрайно блокираха обществените мрежи Instagram и Telegram, с цел да " запазят мира " на фона на митингите, оповестява държавната телевизия, представена от " Аарец ".

Приложението за известия Telegram спря единия от каналите си по гледище на иранското държавно управление още в събота, защото съгласно Техеран приложението се употребява за поощряване на принуждение по време на продължаващите към този момент трети ден митинги.

В известие в " Туитър " до Павел Дуров, изпълнителен шеф на криптираното мобилно приложение за изпращане на известие Telegram, министърът на информацията и информационните технологии на Иран Мохамед Джавад Азари Джахроми написа, че приложението подклажда ненавист, потребление на коктейли " Молотов ", въоръжено въстание и обществено неодобрение.

Сега е време да спрем сходно подстрекаване посредством Telegram, добави той.

Джахроми има поради канала AmadNews, който съгласно консуматори в " Туитър " играе значима роля за организирането на спонтанните митинги поради нестабилната икономическа обстановка в страната.

Часове по-късно Дуров написа в " Туитър ", че каналът е блокиран и прикани потребителите да бъдат " деликатни - има граници, които не би трябвало да се пресичат ".

Потребители в обществените мрежи яростно реагираха на решението на Дуров, обвинявайки го, че си сътрудничи с диктатори.

Изглежда, че това са най-големите антиправителствени демонстрации в Иран от митингите през 2009 година след противоречивите президентски избори.

До момента минимум двама души са починали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР