Иран обяви за предотвратена атака с дрон срещу комплекс на

...
Иран обяви за предотвратена атака с дрон срещу комплекс на
Коментари Харесай

Иран обяви за предотвратена атака срещу комплекс на военното министерство

Иран разгласи за предотвратена офанзива с дрон против комплекс на министерството на защитата в централния град Исфахан на фона на повишеното напрежение сред страната с Израел, съобщи БЛТА, като се базира на полуофициалната осведомителна организация на Техеран Тасним и Ройтерс.

В предишното Ислямската република обвиняваше Еврейската страна за сходни набези, в това число осъществената през януари офанзива с дрон против боен цех покрай Исфахан. Израел нито е удостоверил, нито е отрекъл отговорността за нападенията.

Комплексът " Амир ал Моменин " в Исфахан е бил целта на несполучлива офанзива на дребен дрон, която бе предотвратена от системи за защита.

Това се случва дни откакто израелски въздушни удари в Сирия поразиха обекти, свързани с Иран, които взеха най-малко две жертви. Те са били членове на Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война (КСИР) и са работили като военни съветници в Сирия.

През януари промишлен център на Министерството на защитата също беше обект на офанзива с дрон, която съгласно Иран е била несполучлива и осъществена от " наемници на ционисткия режим ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР