Иран е разработил "механизъм", който позволява на Сеул да купува

...
Иран е разработил "механизъм", който позволява на Сеул да купува
Коментари Харесай

Иран разработи механизъм, чрез който може да продължи да продава петрол на Южна Корея

Иран е създал "механизъм ", който разрешава на Сеул да купува ирански нефт след възобновяване на американските наказания против иранския петролен бранш, съобщи иранската държавна информационна организация ИРНА, представена от Франс прес.

"Изработен беше механизъм за обновяване на приходите от експорт на нефт за Южна Корея, като приходите от износа ще бъдат употребявани за импорт на корейски артикули ", изясни ръководителят на Иранско-Южнокорейската комерсиална камара Хосейн Танхаи. За реализирането на тази замяна корейската и иранската централни банки ще основат "обща каса ", добави той без повече разяснения.

На 5 ноември американският президент Доналд Тръмп върна глобите против иранския петролен и финансов бранш, откакто отдръпна страната си от иранското нуклеарно съглашение от 2015 година Впоследствие Вашингтон позволи на осем страни, измежду които и Южна Корея, да продължат краткотрайно да купуват ирански нефт.
Като съдружник на Съединени американски щати обаче Южна Корея престана да купува нефт от Иран. Според организация Блумбърг през първите шест месеца на тази година Сеул е купувал от Иран по 285 000 барела нефт на ден.

Южна Корея е третият по величина търговски сътрудник на Техеран след Китай и Обединените арабски емирства. След като доближаваше 12 милиарда $, стокообменът сред Иран и Южна Корея е понижен на 5,7 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР