Хора с хронични проблеми и ограничени движения след травма на

...
</TD
>Хора с хронични проблеми и ограничени движения след травма на
Коментари Харесай

Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМБАЛ Бургас

Хора с хронични проблеми и лимитирани придвижвания след контузия на раменната и лакътната става могат да се съветват гратис в Клиниката по ортопедия на УМБАЛ Бургас. Кампанията е част от научно изследване, фокусирано върху пациенти с контузии и нарушена функционалност на ръцете и раменете и обхваща  възрастова група над 50 година Проблемът е постоянно срещан, само че подценяван в практиката и  по тази причина сме се  насочили към  него в нашето изследване, разяснява доцент доктор Стоян Христов, шеф на Клиниката по ортопедия в УМБАЛ Бургас и републикански съветник за района.

Освен него, в акцията ще се включи и проф. доктор Асен Балтов, завеждащ Клиника по ортопедична травматология в УМБАЛСМ " Пирогов ". От години той работи в тясно съдействие с Клиниката по ортопедия на Бургаската болница и с голямо предпочитание споделя своят дълголетен опит от най-големия травма-център в страната. Заслуга на проф. Балтов е и опцията за развиване на взаимни научни планове.

Прегледите стартират на 17.05.2024 в Клиниката по ортопедия, на ет.5 в Хирургически корпус на УМБАЛ Бургас. Те ще се организират със наложително записване на час на тел. 0879 357704. Записванията стартират от през днешния ден, телефонът е деен в делнични дни сред 12 и 14 ч. Могат да се запишат всички, които изпитват болки в раменната или лакътната става, неспособност за оживление, ограничаване на придвижванията, претърпели контузии, в това число оперирани. Заради дизайна на научното изследване, възрастта на участниците е лимитирана сред 50 и 80 година Часовете се дават до привършване, направление от персонален доктор не е належащо.

Клиниката по ортопедия в УМБАЛ Бургас е измежду водещите  в страната по брой осъществени интервенции на раменната става, а в последните години екипът й е деен участник в научните конгреси по тази тема. Амбицията е да продължи надграждането и да се развива и ползва най-актуалното лекуване в тази област и по-добрата ортопедична грижа за пациентите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР