iPhone на Apple e най-продаваният смартфон на вторичния пазар през

...
iPhone на Apple e най-продаваният смартфон на вторичния пазар през
Коментари Харесай

Apple зае половината от световния пазар на обновени смартфони


iPhone на Apple e най-продаваният смарт телефон на вторичния пазар през 2022 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple е нараснала световните си продажби на реновирани смарт телефони с 16% през 2022 година , спрямо предходната година , сочи нов отчет на анализаторската компания Counterpoint Research . В резултат на това близо половината от ремонтираните смарт телефони, продадени в свет а за една година , към този момент са iPhone.

Анализаторите на Counterpoint пресмятат, че пазарът на аварийни елементи за смарт телефони е повишен с 5% на годишна база през 2022 година Увеличението можеше да бъде по-осезаемо, в случай че продажбите на реновирани смарт телефони в Китай не бяха намалели със 17%, основно заради огнищата на коронавирусна зараза и строгите политики на локалните управляващи, ориентирани към ограничение на разпространяването на заболяването.

Спадът в продажбите на китайския второстепенен пазар на смарт телефони разреши на Индия, където този сегмент набъбна с 19% за година, да излезе преди всичко в международната ранглиста. След нея е Латинска Америка – там вторичният пазар на смарт телефони е повишен с 18% през отчетния интервал.

До края на 2022 година Apple завладя повече от 49% от вторичния пазар на смарт телефони, трансформирайки се в най-бързо разрастващата се марка в сегмента на употребявани и реновирани устройства. Година по-рано делът на американската компания в този сегмент беше 44%.
още по темата
Високото равнище на търсене на реновирани смарт телефони визира продажбите на нови iPhone устройства и приходите от услуги на Apple на доста пазари, означават анализаторите.

Apple от дълго време продава актуализирани iPhone посредством публични канали и предлага цялостна едногодишна гаранция за батерията и кутията, което прави сходни устройства доста привлекателни. В допълнение, компанията ползва разнообразни екологични начинания, ориентирани към стабилно развиване, и постоянно актуализира софтуера даже на по-старите модели iPhone.

За разлика от Apple, продажбите на смарт телефони на южнокорейската компания Samsung на вторичния пазар са намалели от 28% през 2021 година на 26% през 2022 година

Анализаторите считат, че тази година наклонността ще се резервира, заради обстоятелството, че дребен % от потребителите на устройства с Android ще преминат към потребление на iPhone. Делът на 5G смарт телефоните на вторичния пазар през 2022 година е 13%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР