Интервю с Нели Ангелова, мениджър Комуникации, Нестле, Югоизточен пазар. Г-жо Ангелова,

...
Интервю с Нели Ангелова, мениджър Комуникации, Нестле, Югоизточен пазар.
Г-жо Ангелова,
Коментари Харесай

Не може да има устойчив бизнес, без той да е отговорен -

Интервю с Нели Ангелова, управител " Комуникации ", Нестле, Югоизточен пазар.

Г-жо Ангелова, през годините наложихте „ Живей интензивно “, а през април стартирахте „ Залесяваме интензивно “, къде е свързващото звено сред двете?

Общото е „ интензивно “, думата която споделя, че трябват действителни дейности по избрани тематики, чувствителни тематики за обществото. Инициативата „ Нестле за Живей интензивно “, основана през далечната 2006 година да адресира обществения проблем със затлъстяването измежду популацията, продължава интензивно да приказва това, само че освен с думи, само че и с дейности.

Целта е да вдъхновят хората да се движат, да спортуват, да се хранят уравновесено, тъй като това е фундаментално значимо за здравето им в този момент и на следващия ден. И #Залесявамеактивно напълно естествено пристигна като разумно продължение да активизираме една друга обществена, даже планетарна тематика – желанието за чист въздух на всеки един от нас и за децата ни отсега нататък. А едно засадено дърво не дава единствено чист въздух, само че и повсеместен резултат върху природата – почвата, био разнообразието.

Освен извършените към този момент акции по залесяване по какъв начин планирате да продължите тази самодейност и предвиждате ли да я развиете и на национално равнище?

Ние сме компания и екип, който е потвърдил, че не прави еднократни дейности и един път осъзнали потребността да адресираме обществен проблем, сме непрекъснати в поетия път да създадем от една концепция придвижване на доста хора в поддръжка на обществено важен въпрос. Защото мощно имаме вяра, че бъдещето е в този момент. И казвайки това, ДА е безапелационният отговор, че този старт ще бъде удължен и развъртян в посока да вдъхновим повече хора и организации да се включат и дружно да засадим повече дръвчета, на повече места в страната ни. 

Сигурни сме, че приносът ни към „ Новата гора на София-2 “ и дребната горичка в жк. „ Люлин “ в София са положителни образци за партньорство сред локалните организации и бизнеса в името на едно по-зелено бъдеще за страната ни.

Напоследък доста компании се насочват към зелени планове. Каква добавена стойност за обществото и природата имат те и вярвате ли, че трайно може да се обединят старания в битката против климатичните промени?

Първо бих желала да изразя мнението, че за Нестле „ зелените планове “, не са фешън течение, а метод, по който вършим бизнес – с мисъл за бъдещето, за природата и нейните запаси, за поколенията, които идват след нас и в каква среда ще живеят. И този метод на мислене е мощно заложен в културата на нашата компания в нейните разнообразни бизнес аспекти – от това по какъв начин бива отглеждана главната суровина. Пример за това са стратегиите на Нестле - Cocoa plan и Coffee plan, които адресират устойчивото развъждане на какао и кафе и това е повсеместен ангажимент на компанията, оптимални ли са индустриалните процеси и какъв брой сила и вода се употребяват в тях.

Опаковките на творби артикул, логистиката по цялата верига от производството до крайния потребител са други сложни процеси и са обект на цялостна ангажираност на всички Нестле чиновници. Но можем ли да създадем смяната сами? Би било нереалистично да имаме вяра, че без партньорската мрежа от всички снабдители, държавния и неправителствения бранш, другите организации, които ни оказват помощ да кажем по верния метод това, което е значимо можем да създадем един в действителност забележим резултат.

Много сме горди както с към този момент открити сътрудници през годините, по този начин и с новите, с които влизаме в контакт, възпламеняваме ги за концепцията и работим дружно. При старта на #Залесявамеактивно, както може би е елементарно да се допусне, ние като екип нямахме съвсем никакви знания по тематиката залесяване, дървета, развой, сезонност и прочие и без дейното присъединяване на екипа от Лесотехническия университет, специалистите на Столична община, надали щяхме да създадем доста и да развием мощното си предпочитание, в интензивност, довела до засаждането единствено през тази пролет над 7000 фиданки дъб. Партньорствата както в живота, по този начин и в бизнеса, само че също и в начинания, ориентирани към възстановяване развиването на обществото, са извънредно нужни, с цел да се реализира мащаб и действителен положителен резултат.

Миналата седмица представихте пред представители на медиите резултатите на компанията, каква е ролята на виновния бизнес съгласно Вас?

Даването на стойност на хората, обществото, на заобикалящата ни среда е в ДНК на Нестле като компания още от времето, когато е била основана от Хенри Нестле, създавайки първото приспособено мляко за бебета и по този начин спасявайки хиляди живота. Бизнесът би трябвало да е виновен и да отстоява тази си роля. Да не се прави бизнес непременно, а с мисъл за въздействието върху крайния консуматор, да оказва помощ на обществото да се развива и да не унищожава природата, пилеейки нейните запаси. Лично аз считам, че не може да има бизнес без той да бъде виновен. Просто ще бъде едно супер краткосрочно събитие, с неразбираем резултат за тези, които го управляват.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР