Интересувам се от високите технологии и искам да се развивам

...
Интересувам се от високите технологии и искам да се развивам
Коментари Харесай

Лия Илиева, която изкара 100 от 100 точки на матурата: Интересувам се от високите технологии

Интересувам се от високите технологии и желая да се развъртвам в тази тенденция след време. Това сподели в предаването „ 120 минути “ седмокласничката, която през септември ще е в осми клас Лия Илиева. Само двама седмокласниците в България са постигнали оптимален бал от 100 точки на матурите по български език и математика. И тя е една от тях.

„ Много съм признателна на родителите си, които постоянно са ми помагали и са ме подкрепяли. Естествено, би трябвало да благодаря и на преподавателите си по математика – госпожа Раденкова и госпожа Атанасова, както и на тези по български език и литература – госпожа Девитлийска и госпожа Маркова, за тяхната безрезервност и за извънредно положителната подготовка “, сподели Лия, която е ученичка в 145 учебно заведение „ Симеон Радев “ в столичния квартал „ Младост “.

Средният резултат по български език и литература е 55 точки

Момичето, което изкара 100 от 100 точки на матурите, въпреки всичко е стъпало и на частни уроци. Лия обаче се е научила към този момент да владее терзанията си преди изпити. „ Тъй като цяла година учих настойчиво и това ми оказа помощ да си кажа, че отивам там, с цел да покажа какво зная “, добавя тя.

Майката на Лия е преподавател по немски език и постоянно я поддържа във всичко, а татко ѝ я насочва към математиката. „ Много ми харесва българският език, тъй като това е майчиният ми език, само че математиката ми е малко по-интересна “, добавя тя.

Двама седмокласници имат по 100 точки и на двата изпита

Момичето обича да чете фантастика. „ Не съм била очевидец на това мои съученици да употребяват чатбот за написване на домашните си, само че допускам, че има такива. Това е нож с две остриета. Чатботът написа домашните на високо равнище и учителят бързо схваща, че това не е дело на ученика “, изяснява още тя.

Лия е безапелационна, че би трябвало да се научи сама да се оправя с живота, а не да разчита на изкуствения разсъдък. „ Не постоянно ще имаме на разположение някакво електронно устройство, а и в случай че разчитаме постоянно на тях, в никакъв случай няма да можем да ги подобрим “, изясни тя.

Освен да чете, тя обича да плува и да кара колелета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР