Институтът по психология на МВР ще обучава служителите си за

...
Институтът по психология на МВР ще обучава служителите си за
Коментари Харесай

Обучават психолозите на МВР да разкриват корумпирани полицаи с полиграф


Институтът по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи ще образова чиновниците си за работа с полиграф. Това се схваща от оповестена социална поръчка на стойност 406 250 лева без Данък добавена стойност, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Средствата са по европейската стратегия “Добро ръководство ”. Целта на образованието е повишение знанията на психолозите на Министерство на вътрешните работи за битка с корупцията в системата.

Обществената поръчка е разграничена на две обособени позиции – “Провеждане на образование за работа с полиграф ” и “Обучение на правно-етични и организационни аспекти на приложението на полиграфския способ при проверки/изследвания за преданост на чиновници и предварителна защита на корупцията ”. По първата позиция се планува образование на 25 чиновници на Института за логика на психиката за работа с полиграф в границите на 10 месеца. Обучението следва да обгръща тематично и процедурно главните аспекти в компетентността по използване на полиграфския способ. Една от задачите е придобиване на познания при проучване на лоялно държание на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. По втората позиция се планува провеждането на три двудневни семинара за общо 75 чиновници на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, които ще бъдат осведомени с правните и организационни аспекти при потребление на полиграф, за задачите на проучвания за преданост на чиновниците и предварителна защита на корупцията в системата на Министерство на вътрешните работи, същина на полиграфския способ и условия за осъществяване на проучването с полиграф.

Институтът по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи е бенефициент по план за разширение на експертния потенциал на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Общата стойност на плана е 3,4 млн. лева, а финансирането е 100% европейско. Заложени са образования на 6158 чиновници на Министерство на вътрешните работи и две изследвания с над 1600 изследвани лица. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР