Инициативата „Ваксинация през целия живот на MSD ни показва, че

...
Инициативата „Ваксинация през целия живот на MSD ни показва, че
Коментари Харесай

Инициативата „Ваксинация през целия живот“

Инициативата „ Ваксинация през целия живот " на MSD ни демонстрира, че с изключение на в здравно отношение, имунизациите могат да бъдат потребни на обществото и стопански.

В случая се приказва за модел, който да предотврати болесттите, и да има положителен стопански резултат. Тази пандемия от КОВИД-19 ни сподели, че този модел е доста верен, тъй като при този модел имунизираме хора, които не са единствено в детската възраст. Финансовата поддръжка за такава имунизация не би могла да бъде измерена с по-малко от десетократно по-голямо нарастване, в случай че това са заболели хора и те бъдат лекувани ", споделя про. Радка Аргирова - дипломат на акцията на MSD.

0,76% от всички здравни разноски у нас отиват за ваксини. Само преди четири години процентът е бил 1. „ Това не е предоставяне на пари на Министерството на здравеопазването, това е инвестиция непосредствено в здравето на хората ", съобщи тя.

За да бъде ефикасен този модел обаче, би трябвало да бъдат преодолени и някои трудности. „ Става дума за сред 17 и 20 болести. В момента действителната обстановка е такава, че множеството от тях са породени от разнообразни инфекциозни сътрудници. Основните спънки за това са, че напредъкът в медицината и биотехнологиите напредва доста по-бързо, в сравнение с нашето мислене ", разяснява проф. Аргирова.

Според нея за сполучливото използване на този модел се изисква солидна подготовка. „ Първо, едно актуализиране на Националния имунизационен календар. Тук би трябвало да се включат доста съществено персоналните лекари, хора от съответната здравна компетентност ", уточни експертът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР