Инициативата Тетрадки вместо плакати“ на кандидатите за народни представители от

...
Инициативата Тетрадки вместо плакати“ на кандидатите за народни представители от
Коментари Харесай

Инициативата на БСП „Тетрадки вместо плакати“ завършва успешно в Пловдив

Инициативата „ Тетрадки вместо плакати “ на претендентите за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив е на своя край.

 

Вместо да отпечатат плакати на листата в акцията за отминалите парламентарните избори, те взеха решение със спестените средства да отпечатат училищен тетрадки. Първокласниците в града, които са близо 3300 тази година, ще получат подарък тетрадка, на която са изобразени известни персони, свързани с Пловдив. Самите имена с къса биография са селектирани в началото от пловдивски историци и музейни служащи, след което с гласоподаване в Интернет са избрани петте персони, намерили място на корицата – Христо Данов, ген. Данаил Николаев, Недко Каблешков, Найден Геров и Златю Бояджиев. Целта е животът и делото на тези хора да бъдат разпространявани и да се трансфорат във ентусиазъм за децата, а и техните родители.

Вигенин и Петков започнаха срещите си от ОУ „ Княз Александър I “, където бяха посрещнати от шефа Иванка Василева. В най-старата пловдивска гимназия, открита през 1850 година, се образоват 98 първолаци. Екзарх Стефан я назовава " гордостта и славата на Пловдив ", а в нея са преподавали и са се обучавали редица персони, оставили дълбоки следи в българската история, измежду тях и създателя на Българска социалистическа партия Димитър Благоев. Народните представители бяха осведомени от управителния екип на учебното заведение с нуждата от ремонт на постройката, която е оповестена за монумент на културата. Те се ангажираха да проучат осъщественото досега и да потърсят благоприятни условия средствата за ремонт да бъдат планувани в бюджета за 2023 година

Директорът Екатерина Делинова, родители и учители посрещнаха Кристиан Вигенин и Иван Петков в ОУ " П. Р. Славейков " в Столипиново. Класните ръководители на петте паралелки, в които се образоват общо 94 първолаци, получиха тетрадките от народните представители. Двамата разговаряха с учителския колектив за провокациите пред системата на образованието, метода на финансиране, образователните стратегии и други проблеми, пред които е изправен всеки български преподавател. В идващите дни отпечатаните в границите на самодейността „ Тетрадки вместо плакати “ ще стигнат до всички пловдивски първокласници.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР