Инициативата, част от Коледно-новогодишната програма за 2022 година, е на

...
Инициативата, част от Коледно-новогодишната програма за 2022 година, е на
Коментари Харесай

Тревненски малчугани зарадваха възрастни хора за Коледа

Инициативата, част от Коледно-новогодишната стратегия за 2022 година, е на Община Трявна и се осъществя взаимно с трите общински детски градини и обществените институции в общността.

Първи за идните празници бяха поздравени възрастните дами и господа от Клуба за обществени и културни действия в кв. Светушка. Събитието откри кметът на Община Трявна госпожа Силвия Кръстева, която насочи своите най-сърдечни и топли пожелания във връзка светлите християнски празници.

Звънките и благи гласчета на децата от ДГ „ Светлина “ и ДГ „ Калина “ извършиха освен залата на клуба, само че и сърцата на възрастните хора. Малчуганите и техните ръководители тематично бяха подбрали най-хубавите си коледни песнички и стихчета, с които показаха една богата празнична стратегия пред събралата се аудитория.

В края на срещата своите пожелания по случай Коледа и Нова година насочиха също шефовете на двете детски градини.

Възрастните хора бяха зарадвани с дребен, само че доста безценен подарък – ръчно направени коледни картички от малчуганите на ДГ „ Светлина “, които бяха раздадени персонално от децата. Коледното събитие продължи с почерпка за всички, която бе сладостен свършек на топлата самодейност тук.

Че най-истинските и докосващи пожелания за светлите християнски празници идват точно от децата усетиха и потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Трявна. Хората и екипа на Социалните услуги в общността бяха поздравени от малчуганите, които дойдоха с доста коледно въодушевление и радостни усмивки.

Кметът на Община Трявна също поздрави потребителите на Дневния център и им пожела здраве, топлота и добрина в душите. Светли празници и голяма признателност към всички участници изрече шефът на Социалните услуги в общността госпожа Тотка Димитрова.

Приятни и докосващи сърцата страсти не липсваха и в Дом за остарели хора в Трявна, който също отвори необятно вратите си за децата. Възрастните хора извънредно доста благодариха за квалифицираните коледни осъществявания и пожелаха на всички да бъдат здрави, игриви и постоянно последващи фантазиите си.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР