Информацията е разпространена от Министерството на външните работи.Дания: Пристигащите на

...
Информацията е разпространена от Министерството на външните работи.Дания: Пристигащите на
Коментари Харесай

Въведоха нови ограничения за пътуване в Европа и Азия

Информацията е публикувана от Министерството на външните работи.

Дания : Пристигащите на летището в Копенгахен ще влизат единствено през терминал C, като се чакат дълги опашки, а датчаните и чужденците ще бъдат разделяни. Отговорност на всеки един пътуващ е да реши дали да предприеме пътуването, предвид на информацията за затваряне на границите. При подозрение измежду непознатите жители дали повода им за допускане до страната е основателна, би трябвало да се осведомят от уеб страницата на датската полиция politi.dk или този на Министерство на правораздаването на Дания: https://www.justitsministeriet.dk/.

Летище Каструп е в непрекъснат разговор с самолетните компании за търсене на способи за обезпечаване на полети за връщане на жителите, на които се отхвърля влизане в страната, в това число за вид за връщане със самолета, с който са пристигнали.

Чехия : От 16 март 2020 година се не разрешава влизането на непознати туристи в Чешката република. Забраната НЕ се отнася за чужденците с непрекъснато престояване в Чешката република. Забраната не се отнася и за водачите на тежкотоварни камиони.

Босна и Херцеговина: Гранична полиция на Босна и Херцеговина не разрешава влизането на територията на страната на непознати жители, които са обитавали в най-засегнатите от COVID-19 страни – Италия, Китай, Южна Корея и Иран. Същевременно се слагат в изолираност всички локални жители, които идват от тези страни. Пристигащите в Босна и Херцеговина пасажери от Германия, Испания, Франция биват поставяни под 14 дневна самоизолация по преценка на локалните здравни служби.

Затворени за неустановен интервал от време ще бъдат следните гранични пунктове, свързващи Сърбия с Босна и Херцеговина – Граничен контролно-пропусквателен пункт Прибой, Граничен контролно-пропусквателен пункт Царево поле, Граничен контролно-пропусквателен пункт Мокра гора (железопътен), Граничен контролно-пропусквателен пункт Сремска Рача (железопътен), Граничен контролно-пропусквателен пункт Перучац (речен), Граничен контролно-пропусквателен пункт Мали Зворник и Граничен контролно-пропусквателен пункт Ямена. Същевременно с взето от страна на управляващите на Черна гора едностранно решение, затворени за неустановен интервал от време ще бъдат следните гранични пунктове, свързващи Черна гора с Босна и Херцеговина – Граничен контролно-пропусквателен пункт Хум - Шчепан поле и Граничен контролно-пропусквателен пункт Витине - Шула. Алтернативен вид за прекосяване на държавната граница сред Босна и Херцеговина и Черна гора наоколо остава Граничен контролно-пропусквателен пункт Металка.

Към сегашния миг всички останали Граничен контролно-пропусквателен пункт от страна на Босна и Херцеговина не престават да действат при повишен епидемиологичен надзор на влизащите в страната пасажери.

Полша : Полските авиолинии „ ЛОТ “ приключват всички интернационалните полети от 15 март до 25 март. Това включва и полетите от и за София и Варна.

Посочени са съответни Граничен контролно-пропусквателен пункт за прекосяване на полската граница. Граничният надзор ще се реализира и в 4 морски пристанища и 17 летища. Пълният лист за краткотрайното въвеждане на граничен надзор на лицата, преминаващи държавната граница е наличен в приложение към наредбата на министъра на вътрешните работи и администрацията: http://www.dziennikustaw.gov.pl/D2020000043401.pdf.

Кралство Камбоджа: Считано от 17 март 2020 година за период от 30 дни се прекратява влизане на територията на Камбоджа на жители, идващи от Италия, Испания, Франция, Германия и Съединени американски щати. Преустановява се влизането в Камбоджа на жители, идващи по вода (морски и речен транспорт). Постъпваща от време на време информация за усложнения при прекосяване на европейски жители на някои сухопътни Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Камбоджа и Виетнам.

Лаос : В Лаос няма открити случаи на Covid-19. Не е налична информация за ограничаващи ограничения във връзка с режима на влизане и излизане, няма ограничаващи ограничения във връзка с транспортни средства.

Виетнам : Считано от 12.00 ч. на 15.03.2020 година за период от 30 дни Виетнам прекратява издаването на визи при идване за всички задгранични граждани; влизането на територията на Виетнам на туристи от страните от Шенгенската зона или Англия, както и на жителите, обитавали или минали през тези страни през последните 14 дни. Остава в действие възбраната за влизане във Виетнам на жителите, обитавали или минали през Китай и прилежащите му територии, Иран и град Дегу и провинция Северен Йонгсанг в Република Корея през последните 14 дни. Временно се прекратява издаването на визи на жители на страните от Шенген, Англия, Иран, Япония и Р Корея. Всички идващи във Виетнам лица са длъжни да попълнят здравна декларация; декларацията е налична в електронен вид на: http://suckhoetoandan.vn/khaiyte

Република Филипини: Обявена е възбрана за влизане на територията на Филипините на всички пътуващи от страните, където е имало случаи на локално предаване на Covid-19. Изключение се прави за жители на Филипините и техните фамилии, непрекъснато пребиваващите и носителите на дипломатически визи. Не е налична информация за ограничаващи ограничения във връзка с превози средства.

Обявено изключително състояние от 9 март. До 14.04.2020 година е изолирана агломерацията на столицата Манила. Мерките включват преустановяване на пътуванията по въздух, суша и вода до и от агломерацията.

Мианмар : В страната няма открити случаи на Covid-19. Няма ограничаващи ограничения във връзка с транспортни средства.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР