Кремъл обяви, че бившият секретар на руския Съвет за сигурност

...
Кремъл обяви, че бившият секретар на руския Съвет за сигурност
Коментари Харесай

Путин направи сочения за негов наследник Николай Патрушев съветник по корабоплаването

Кремъл разгласи, че някогашният секретар на съветския Съвет за сигурност и някогашен началник на Федералната работа за сигурност /ФСБ/ Николай Патрушев е назначен за консултант на Путин по проблемите на корабостроенето.

„ Николай Платонович Патрушев стана асистент на президента. Той ще се занимава с въпросите на корабостроенето. Това ще бъде една от главните области на неговия сектор, може би ще има и други “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков на постоянния си брифинг с кореспонденти. Представителят на Кремъл беше запитан и за какво Патрушев е получил тъкмо тази работа и дали това не е някакво свиване на професионалната му сфера. „ Това, несъмнено, е от малко по-различен темперамент, само че това е безусловно стратегическа промишленост, голяма, комплицирана промишленост и по тази причина големият опит на Николай Платонович несъмнено ще играе огромна роля там “, отговори на журналистически въпрос Песков.

Според анализатори рокадата е следствие от освобождението на дългогодишния министър на защитата Сергей Шойгу, който стана секретар на Съвета за сигурност - орган, който сплотява най-високопоставените съветски чиновници, само че няма действителни лични преимущества. Путин назначи за министър на защитата Андрей Белоусов, икономист без боен опит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР