Информационен център Европа Директно“ от новото поколение бе открит в

...
Информационен център Европа Директно“ от новото поколение бе открит в
Коментари Харесай

Информационен център от ново поколение откриха в Смолян

Информационен център „ Европа Директно “ от новото потомство бе открит в Смолян. Той е един от 13-те в страната, посредством които българските жители ще имат по-лесен и директен достъп до информация за Европейския съюз. Общо 424 осведомителни центъра от ново потомство разкрива Европейската комисия в страните от Евросъюза.
Екипите на " Европа Директно " ще оказват помощ да се изясни по какъв начин Европа се бори с пандемията от COVID-19, ще подтикват възобновяване посредством информация за проекта NextGenerationEU и ще се предизвикват зеления и цифровия преход.
 

 
В Смолян това е познатият с активността си европейски информативен център, който работи от 2008 година насам. За следващ мандат бе оценено високо плановото предложение на приемната конструкция - Сдружение „ Нови хоризонти “, което още веднъж ще бъде локалният сътрудник на Европейската комисия в плануваните за интервала 2021-2025 година действия.
„ Горди сме с това, че сме част от общо 424 осведомителни центъра от новото потомство към Европейската комисия в целия Европейски Съюз, от които 13 центъра в България “ - с тези думи Стоянка Люнчева – ръководител на УС на Сдружението, стартира своето одобрение към гостите на събитието.
Ръководителят на „ Европа Директно “ в Смолян Надежда Митева акцентира върху главните задания, които стоят пред екипа за този мандат.
 

 
„ Гражданите да имат още по-лесен и директен достъп до информация за Европейския съюз, поднесена на понятен за тях език, по наличен канал и начин; опосредстване на връзката сред институциите на Съюза и жителите посредством образуване на цивилен разговори и прояви с необятно присъединяване, да вземем за пример за Конференцията за бъдещето на Европа. Екипът на „ ЕВРОПА ДИРЕКТНО “  в Смолян ще помогне да се изясни по какъв начин Европа се бори с пандемията от COVID-19, ще подтиква възобновяване посредством информация за Плана за възобновяване и резистентност и ще предизвиква зеления и цифровия преход. Новият център ще работи за дейното европейско поданство в учебните заведения и ще се координира с други мрежи на Европейски Съюз в районите, като обезпечава по-лесен достъп до информация на локално ниво за жителите, организациите и предприятията “, уточни тя.
През тази година „ Европа Директно “ в Смолян ще повдигне и някои забавни тематики пред локалната общност. Ще запознае жителите с главните аспекти на Зеления пакт чрез полемика на тематика „ Нов живот за остарелия текстил “.
В отговор на провокациите от метода ни на живот и работа през последните години ще се организира уебинар на тематика “Баланс сред online и off-line работа – по какъв начин да съхраним себе си? ”. 
 

 
За да се опълчи на дезинформацията за Европейски Съюз, центърът възнамерява пускане на рубрика „ Митове и истини за Европейски Съюз “ в локални и районни медии, а също и осъществяване на серия обучителни интерактивни събития за младежи, целящи възстановяване медийната им просветеност и сигурност в обществените мрежи.
През втората половина на годината съвместно с Европейския потребителски център ще бъдат показани потребителските права на европейските жители в он-лайн извършването на покупки.
 Славов подари каска и ключ на новия регионален шеф на Смолян Славов подари каска и ключ на новия регионален шеф на Смолян
Каска, с цел да приключи граничния контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти, и алегоричен ключ за област Смолян подари Недялко Славов н...
На 10 май завърши и първата дейност на новия център „ ЕВРОПА ДИРЕКТНО “ в Смолян в партньорство с Регионалната библиотека „ Николай Вранчев “, като завърши оповестения при започване на месец април конкурс за буктрейлър „ Моят обичан европейски разказ “. Връчени бяха премиите на двамата спечелили от ППМГ „ Васил Левски “.
 

 
Специални посетители на тържественото разкриване бяха Теодор Стойчев – началник на Бюрото на Европейския парламент в България, и Бойко Благоев – консултант към отдел „ Информация и връзка “ на Представителството на Европейска комисия в България.
 Протест поради мощно разрушен път в Смолянско Протест поради мощно разрушен път в Смолянско
Жителите на 10 села от Рудоземска община недоволстват против неприятното положение на пътя Рудозем-Елховец-Пловдивци-язовир " Пловдивци "....
На финала на събитието бе открита изложбата „ Европа и европейците 1950 – 2020 - 70 години от декларацията на Шуман “.
 

 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР