Индийският лунен апарат Чандраян-3 установи контакт с орбиталната станция Чандраян-2,

...
Индийският лунен апарат Чандраян-3 установи контакт с орбиталната станция Чандраян-2,
Коментари Харесай

Чандраян-3 установи контакт с орбиталната станция Чандраян-2

И ндийският лунен уред " Чандраян-3 " откри контакт с орбиталната станция " Чандраян-2 " , заяви Индийската организация за галактически проучвания, представена от ТАСС. Това значи един спомагателен информационен канал с лунния уред, се споделя в известието на организацията.

Очаква се модулът на задачата " Чандраян-3 " да кацне на Луната в сряда тази седмица. 

Орбиталната станция на задачата " Чандраян-2 " се намира в лунна орбита от 2019 година Тогава Индия се опита да прилуни модула " Викрам ", само че в  последна сметка той се разруши при кацането. Оттогава станцията " Чандраян-2 " продължава работата си в лунна орбита. 

Chandrayaan-3 Mission:
‘Welcome, buddy!’
Ch-2 orbiter formally welcomed Ch-3 LM.

Two-way communication between the two is established.

MOX has now more routes to reach the LM.

Update: Live telecast of Landing event begins at 17:20 Hrs. IST.
— ISRO (@isro)
В случай на триумф на задачата " Чандраян-3 ", Индия ще стане четвъртата страна, осъществила кацане на Луната след Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Китай.

Мисията " Чандраян-3 ", сходно на " Чандраян-2 ", се стреми към кацане на Южния лунен полюс. Организацията за галактически проучвания на Индия възнамерява да учи химическия и минералния състав на повърхността на Луната. Очаква се луноходът на задачата " Чандраян-3 " да действа на Южния лунен полюс в границите на едно лунно денонощие, равняващо се на 14 земни. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР