India Times“ състави списък на градовете, които могат да се

...
India Times“ състави списък на градовете, които могат да се
Коментари Харесай

Градовете, които скоро ще потънат

„ India Times “ сформира лист на градовете, които могат да се окажат под вода още през 2030 година Списъкът се основава на карта на „ Climate Central “, организация за проучване на климата, съобщи БГНЕС.

ще бъде първият град, който ще бъде обиден: той има привлекателна архитектура, мостове и непостижим нощен живот. Въпреки че холандците са овладели науката за отбрана от наводнения, наподобява, че този град безусловно ще бъде на първа линия на световното стопляне и покачването на морското ниво.
 150-годишно обръщение от Дарвин може да е ключът към спасяването на горите 150-годишно обръщение от Дарвин може да е ключът към спасяването на горите
Преди повече от 150 години викторианският биолог Чарлз Дарвин прави революционно наблюдаване: че примес от типове, засадени дружно, постоянно...

Следващ в листата е иракският пристанищен град Басра, ситуиран на река Шат ал Араб, която се влива в Персийския залив. Градът е ситуиран в блатиста околност, тъй че до края на десетилетието може да се окаже отчасти или изцяло под вода.

Промените в климата ще обиден в идентична степен разрастващите се и развитите райони. Американският Ню Орлиънс към този момент разполага със система от насипи, които го защищават от наводнения, само че все пак локалните управляващи би трябвало да създадат доста повече, с цел да изкара идващото десетилетие.

Разположена на 118 острова в Адриатическо море, е привикнала с наводненията: градът се потапя с два милиметра годишно. Ако желаете да видите цялата хубост и величие на архитектурата на Венеция, ви предлагаме да го извършите скоро - преди да се наводни.

Източната част на виетнамския град Хошимин, ситуирана до река Меконг, е застрашена от повишаване на равнището на водата. Дори и да оцелее, животът там ще бъде рисков поради честите стихии и наводнения.
 Срещата на върха на Организация на обединените нации за климата: Щедри апели и неразбираеми обещания Срещата на върха на Организация на обединените нации за климата: Щедри апели и неразбираеми обещания
Дотук на срещата на върха на Организация на обединените нации, отдадена на битката с климатичните промени, която се организира в Глазгоу, Шотландия, международните водач...

Индийският град Калкута, където се чества Дурга Пуджа, може да бъде наводнен преди 2030 година

Учените нееднократно са изтъквали нуждата от ограничение на повишението на температурата на Земята до сред един и половина и два градуса по Целзий. Това е належащо, с цел да се смекчат последствията от световното стопляне.

През 2015 година повече от 190 страни подписаха Парижкото съглашение: то съдържа проект за деяние за реализиране на тази цел. Документът не включва цялостно отричане от изкопаемите горива, само че страните би трябвало да подхващат ограничения за адаптиране към изменението на климата, понижаване на излъчванията и преход към възобновими източници на сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР