Ина МИХАЙЛОВАЗаплатите не достигат на полицаите. И условията им на

...
Ина МИХАЙЛОВАЗаплатите не достигат на полицаите. И условията им на
Коментари Харесай

Кой натиска бутоните?

Ина МИХАЙЛОВА

Заплатите не доближават на служителите на реда. И изискванията им на труд са повече от неприятни. Както и на пожарникарите, и на работещите в пандизите. Не спорим.

А дали заплатите доближават на всички останали български жители? И какви са техните условия на труд? За обществени придобивки не отваряме дума. Те липсват на всички.

Българските служители на реда, с изключение на недобре заплатени, не са и обезпечени. Поради което тяхната борба с престъпността не е ефикасна. Нима обаче някой ще оспори, че в последните години в Министерство на вътрешните работи бяха налети милиарди? Какъв е резултатът? Време е и това да се каже. Нима всякога диалогът за ниски заплати и неприятни условия на труд не завършваше със заключението, че са нужни промени? Синдикати и управление си стискаха ръцете и... Дотук.

Правителствата на ГЕРБ по този начин и не дръзнаха да " реформират " Министерство на вътрешните работи. Предпочетоха да го използват по предопределение. Министерство на вътрешните работи се изпълни със инцидентни хора, а незаконният свят си " купи чадъри " под дърво и камък. Корекциите " на парче " и " по целенасоченост " разрушиха системата. И българинът освен е неудовлетворен от полицията, само че и избира да се " оправя самичък " с проблемите.

И, вместо диалог и съответни дейности за решение на проблемите, служителите на реда още веднъж са на улицата. Кой през днешния ден по Цветановски натиска бутоните на полицейското неодобрение?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР