Империята отвръща на удара: БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за

...
Империята отвръща на удара: БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за
Коментари Харесай

БСП отвръща на удара! Разследват БТК, СИБанк, Пампорово, Булгартабак по искане на БСП


Империята отвръща на удара: Българска социалистическа партия пита Българска народна банка, Комисия за защита на конкуренцията, АПСК за основни приватизационни покупко-продажби. Сред сдруженията, за които са подадени заявки за достъп до информация са: СИБАНК; Пампорово АД; Булгартабак - холдинг; Българската телекомуникационна компания; Химко АД; Кремиковци АД и Електроразпределителните сдружения. В писмо до Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор от Левицата желаят копия на приватизационните контракти и договорите за прекачване на правото на благосъстоятелност върху акции от капитала на въпросните сдружения, както и документите за генезис на средствата на купувачите.
Въпросите са доста, особено при СИБанк, където преди време за Цветелина Бориславова не беше така елементарно да потвърди многото милиони при внезапния си скок от редова фирмаджийка до притежател на надзорен пакет в банка, чрез който овладя и Пампорово. Но важи и за други основни от по този начин изброените покупко-продажби. БТК, чиято приватизация беше скандална и без пари и отново мина в това число през СИБанк, да вземем за пример сега има някои усложнения с набирането на заем. Апропо, множеството от упоменатите покупко-продажби са правени през офшорни компании от държавните управления на Царя и Борисов 1.
С писмо до Комисията за защита на конкуренцията и Българска народна банка социалистите питат дали се е произнасяла за предоставяне на позволение за осъществяване на покупко-продажби във връзка със СИБАНК ЕАД и какви са били претекстовете за това.
На вчерашното си съвещание Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия взе решение за условие на информацията по какъв начин и с какви средства на купувачите е осъществена приватизацията на посочените сдружения.
Акцията е отговор на удара по Нинова за приватизацията на Техноимпекс с нейно присъединяване в РМД-то, с която колективът купува сдружението във времената на всеобщото раздържавяване./19min.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР