Името на депутата от ДПС Делян Пеевки се появи в

...
Името на депутата от ДПС Делян Пеевки се появи в
Коментари Харесай

Името на Пеевски се появи в списъка с проверяваните по „Барселонагейт“

Името на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевки се появи в листата с проверяваните по отношение на аферата „ Барселонагейт “, излиза наяве от обява на гражданското съдружие БОЕЦ, което е получило отговор от Националната приходна организация по отношение на техен сигнал по тематиката, от който излиза наяве, че Пеевски не държи нищо на страната.

„ По-любопитното в тази ситуация е за какво и по какъв начин се появява името на глобения по световния закон „ Магнитски “ народен представител в отговорите на Национална агенция за приходите, защото от БОЕЦ настояват, че не са го включвали в питания си до организацията по тематиката „ Барселона “.

Всъщност името на Пеевски за пръв път се оказва въвлечено в нея.  От Национална агенция за приходите изпращат два отговора във връзка със сигнала – първото е подписано от шефа на организацията Румен Спецов и касае само абсурда с къщата в Испания. Във втория отговор обаче е упомената проверка на Делян Пеевски, която е завършила на 27 ноември, 2021 година

Той е подписан от зам.-изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов, който уведомява, че обсегът на проверките е уголемен с нови лица, едно от които е Валентин Василев Златев (бившият общоприет шеф на „ Лукойл България “ за интервала 2015 година – 2020 г.), който е непосредствен до купилия първокласния парцел в Барселона – Александър Чаушев.

Друго в допълнение ревизирано лице е Делян Пеевски. Интересно е, че неговата проверка завършва доста бързо. По незнайни аргументи тя обгръща единствено 2020 година и е открила, че депутатът не дължи нищо, излиза наяве от позицията.

„ Не знаем за какво към тази група е прикован господин Пеевски. БОЕЦ не сме претендирали и споменавали името му по тези съответни сигнали. Срещу него сме внесли други сигнали за пране на пари и корупция до Министерство на вътрешните работи, като по тях към този момент има формирана инспекция в СП, само че всички мълчат за това и омертата още веднъж е непробиваема.

Но е реалност, че Пеевски, за разлика от всичките останали „ комплицирани ” случаи с продължаващи проверки, е скоростно изревизиран и още веднъж разгласен за „ най-чистият човек в страната ”. Това се случва в проверка завършила на 27.11.2021 година, т.е. траяла шест месеца след оповестяването на 02.06.2021 година на глобите по закона „ Магнитски “ и откакто уеб страницата BIRD.BG разкри през октомври документите от досиеттата „ Пандора “ за недекларирани офшорни компании, банкови сметки и дялове на Пеевски “, пишат от БОЕЦ.

„ Барселонагейт “ избухна през 2020 година. В него бе забъркано името на някогашния министър председател Бойко Борисов. Според медийни изявления у нас и в Испания ставало дума за пране на пари, което е разследвано от Каталунската полиция. След обява в испанския вестник „ Ел Периодико “, обвързвана с парцели и компании в Барселона, стана ясно, че полицията проверява дали министър председателят Бойко Борисов има отношение към „ интернационална скица за пране на пари “, през която от 2013 година в Испания са влезнали 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона компании – Numin Invest SL и Emma BGS SL.

Двете сдружения са свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева. Още през май 2019 година обаче Елена Йончева, която в този момент е евродепутат, сезира тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров по този проблем. Прокуратурата не реализира резултати по тази инспекция, само че след обявата в „ Ел Периодико “, се самосезира. Досъдебното произвеждане, известно като „ Барселонагейт “ не е завършило, само че се бави поради неналичието на отговор от управляващите в Испания. Това съобщи през вчерашния ден (28 януари) основният прокурор Иван Гешев откакто беше изслушан от групата за мониторинг на народна власт в Екологичен потенциал.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР