По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се подготвят

...
По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се подготвят
Коментари Харесай

Пълни ли са комплексите по морето?

По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се приготвят да посрещнат туристи за великденските празници. В нашите курорти се чакат повече румънци и гърци спрямо предходната година, разясняват от сектора.

За идните великденски празници в най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг ще отворят близо 20 хотела, толкоз ще работят и в курортите на север от Варна. Най-предпочитани са тридневните пакети. Повечето от тях включват нощувка, закуска и празничен великденски обяд или вечеря. Така за 3 нощувка с включена услуга олинклузив би трябвало да приготвим приблизително по 360 лв. на човек.

В най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг единствено няколко хотела ще отворят за великденските празници. В този комплекс са резервирани 60% от леглата.

 Хотелиер: Проблемът с неналичието на личен състав по морето е голям Тази събота и неделя 5 мин. Хотелиер: Проблемът с неналичието на личен състав по морето е голям  Токио по-достъпен от Слънчев бряг: Какви са цените по летните ни курорти? Тази събота и неделя 3 мин. Токио по-достъпен от Слънчев бряг: Какви са цените по летните ни курорти?  На море през май: Готово ли са курортите ни? България 2 мин. На море през май: Готово ли са курортите ни?  За близо три часа: Още двама души се удавиха на Южното Черноморие България 2 мин. За близо три часа: Още двама души се удавиха на Южното Черноморие  Хотелиер: Проблемът с неналичието на личен състав по морето е голям Тази събота и неделя 5 мин. Хотелиер: Проблемът с неналичието на личен състав по морето е голям  Токио по-достъпен от Слънчев бряг: Какви са цените по летните ни курорти? Тази събота и неделя 3 мин. Токио по-достъпен от Слънчев бряг: Какви са цените по летните ни курорти?  На море през май: Готово ли са курортите ни? България 2 мин. На море през май: Готово ли са курортите ни?  За близо три часа: Още двама души се удавиха на Южното Черноморие България 2 мин. За близо три часа: Още двама души се удавиха на Южното Черноморие

„ Основните туристи, които чакаме в този интервал от време, са най-много туристи, които могат да дойдат със личен превоз, тъй като към момента са доста малко полетите от Летище Бургас. Очакваме туристи от Румъния. Традиционно имаме гръцки туристи, които обичат да посрещат тук празника “, споделя Стойка Терзиева - ръководещ търговски шеф на хотел в Слънчев бряг.

Цената за нощувка по това време от годината излиза приблизително по 120 лв. на човек с включена услуга олинклузив, разясняват от сектора. По предпочитание туристите могат да заплатят в допълнение за празничен великденски обяд или вечеря, само че варианти за ресторант в региона към момента няма.

„ Няма традиция да отварят заведенията към хотелите рано. Затова ние имаме едно предложение за изменение в Закона за туризма особено за курортите с национално значение, да може заведенията към хотелите да бъдат задължени да отварят, най-малко процентно от тях да отварят тогава, когато се отварят хотелите “, изясни Стойка Терзиева.

Снимка: bTV

Магазините за облекла и сувенири, които се намират наоколо до работещите хотелите обаче се приготвят да отворят.

„ В момента няма туристи към момента, само че се надяваме, че ще има “, сподели Стефан Кацаров – търговец.

Въпреки резервациите за великденските празници, чадъри и шезлонги по плажните линии няма да има. Най-вече поради изменчивото време. Те ще бъдат обичайно сложени на първи юни и ще бъдат с до 10% по-скъпи поради растящите разноски и инфлацията.

Хотелите по Северното Черноморие също са подготвени за великденските празници.

Около 75% от предстоящите за празниците туристи по Северното Черноморие ще бъдат от Румъния, а останалите от нашата страна.

„ Предпочитат най-вече ваканционните ни хотели, тъй като те дават и спа центрове. Освен разходката край морето и прекарването, което Варна може да сервира, СПА центровете са също извънредно атрактивни за тях “, сподели Павлин Косев, шеф на хотел.

За празника доста българи ще пътуват и в прилежащите страни. Според туроператори дестинациите Турция и Гърция към този момент са разпродадени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР