Имате куче? То е ваш приятел, спътник и част от

...
Имате куче? То е ваш приятел, спътник и част от
Коментари Харесай

Как да отучим кучето да лае

Имате куче? То е ваш другар, сателит и част от фамилията? Всичко е прелестно... досега, когато нещо прищраква на четириногия ви другар и той стартира да лае. Това значи завършек на спокойствието ви, навъсени погледи от страна на съседите и непотребни нерви. Разберете по какъв начин да отучите кучето си да лае със идващите потребни препоръки:

Лаенето е шумна, само че изцяло естествена част от кучешката връзка. Но в случай че кучето ви лае доста постоянно или за дълги интервали от време, това може да е и симптом за по-дълбоки проблеми, които то изпитва.

Ключът към понижаване и даже попречване на лаенето е да разберете за какво кучето ви лае преди всичко. Когато научите какво се надява да завоюва с лаенето си, можете да му покажете, че може да получи това, което желае, като се държи по по-спокоен и спокоен метод. Може също по този начин да измененията виталното пространство на вашето куче, тъй че то към този момент да не изпитва потребност да лае.

На първо място не отхвърляйте кучето си

Въпреки че техният лай може да е разочароващ, в никакъв случай не отблъсквайте кучето си. Ако му откажете и не му обърнете внимание, когато лае, това може да го накара да се тревожи или да го обърка. Това от своя страна може да утежни нещата, насърчавайки го да лае още повече от терзание или комплициране. Някои кучета може даже помислят, че, до момента в който им крещите да мълчат, би трябвало да бъдат съпричастни с вас и да стартират да подвигат звук с обичания си човек.

Избягвайте неща, които вашето куче намира за страшни

Ако кучето ви лае, тъй като е уплашено, пробвайте се да избегнете страшното нещо, доколкото е допустимо. Например, в случай че вашето куче лае на минувачите през прозореца, пуснете завесите, с цел да блокирате видимостта му. Ако лае, тъй като се опасява да остане единствено, пробвайте се да не го оставяте за дълго време.

 Игра с кучето

Научете кучето си на по-спокойни способи да ви споделя какво желае

Ако вашето куче лае за нещо съответно, да вземем за пример да накара друго куче да си тръгне, е потребно да го научите, че в случай че направи нещо по-тихо и по-безопасно, ще реализира същия резултат. Например кучето ви не може да лае и да души по едно и също време. Така че отклоняването на вниманието му към пода, с цел да подуши вкусни лакомства, вместо да лае, е остроумен метод да намалите шума и да обучите кучето. Това може да бъде доста дейно. Постоянното правене на това ще го научи, че тихото игнориране на нещо, вместо джавкане, има добър резултат.

Уверете се, че вашето кученце остава интензивно

Вашето куче може да е по-вероятно да лае, в случай че скучае и не получава задоволително умствени или физически извършения. Уверете се, че прекарвате задоволително време с него, поддържайки кучето си ангажирано и интензивно всеки ден. Предоставянето на доста занимателни действия на вашия четириног другар ще попречи кучето да скучае – и ще бъде доста занимателно и за двама ви.

Не награждавайте кучето си за лай

Не награждавайте кучето си за лай, вместо това го възнаградете за мълчанието му. Ако кучето ви лае преди хранене, игнорирайте лаенето и изчакайте да спре, преди да го нахраните. Планирайте авансово храненето и го разсейте, като му дадете играчка.

Ако кучето ви лае доста, с цел да ви накара да играете с него, не му обръщайте внимание. Игнорирайте го или даже напуснете стаята и направете нещо друго вместо това. Когато мълчат, вземете играчка и ги поканете да играят – занимателната игра с кучето е отлична премия за мълчанието.

Допълнителна помощ, в случай че кучето лае

 Ако кучето лае доста, играйте повече

Когато разберете за какво кучето лае, избягвайте това, като го разсейвате със занимателна играчка или лакомство, преди да почувства нужда да подвига звук.

Превенцията е най-хубавият вид против лаенето, защото вашето куче може да се обърка, когато започнете да пренебрегвате джавкам му. Може да лае повече и с по-голяма активност, с цел да ви накара да се държите както преди. Ако това се случи, останете спокойни и му дайте доста похвали и внимание, когато млъкне. То би трябвало да научи, че мълчанието му носи премията, която желае.

Останете поредни, защото отстъпването и реагирането на лай, даже и единствено един път, евентуално ще накара кучето да упорства и да се старае още повече, вдигайки повече звук.

Може също по този начин да си коства да уведомите съседите си, че лаенето може да се утежни, преди да се усъвършенства (и може би да им пуснете кутия шоколадови бонбони, с цел да подсладите сделката), тъй че да са готови.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР