Имаме заподозрени за опита за атентат срещу главния прокурор Иван

...
Имаме заподозрени за опита за атентат срещу главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Демерджиев хвърли бомбата: Имаме заподозрени за атентата срещу главния прокурор

Имаме обвинени за опита за атентат против основния прокурор Иван Гешев, само че не мога да изпадам в детайлности. Това сподели вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев на излизане от Министерския съвет.
„ Имаме доста насоки, следствието тече. Очевидно е, обаче, че равнището на сигурност на колите, с които разполага НСО, би трябвало да е нараснало, тъй като това, което се е оказало решаващо, е била бронировката на автомобила на основния прокурор Иван Гешев “, сподели Демерджиев след незабавното заседание на всички профилирани институции и служби, свикано от премиера Гълъб Донев в Министерския съвет.
„ Това е автомобилът с най-хубава отбрана, с която разполага НСО “, уточни Демерджиев. Самоделното взривно устройство даже при непосредствено попадение е нямало да проникне в колата. Очевидно е, че равнището на сигурност на службата би трябвало да бъде повишено, добави Демерджиев. И уточни, че най-новата кола на НСО е от 2012 година. От служебното държавно управление са поръчали още 3, ще вземат и модерна техника за службата, уточни министърът.
Работна група ще сплоти всички служби за сигурност, които проверяват атентата, с цел да се стигне до причинителите, поръчителите и да предотврати бъдещи закани, сподели Демерджиев.
Той не даде детайлности за обвинените, само че изясни, че няма данни от НСО да е имало приключване на информация.
Ще се направи повсеместен разбор, с цел да се ревизират всички закани към лицата, които НСО охранява. „ Всяка опасност, която е била отправена към основния прокурор, се е проверявала извънредно съществено и са били взети ограничения, добави Демерджиев.
Посочи, че основният прокурор не е бил самичък в колата, само че не разясни с кого е бил. В медиите се твърди, че с Гешев е било фамилията му.
Не е обсъждана промяна на шефовете на служби, безапелационен бе Демерджиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР