Имаме сигнали за детски градини с мухъл и конденз. Това

...
Имаме сигнали за детски градини с мухъл и конденз. Това
Коментари Харесай

Възраждане: Имаме сигнали за детски градини с мухъл във Варна

Имаме сигнали за детски градини с плесен и конденз. Това обявиха от политическа партия " Възраждане " на брифинг през днешния ден във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg . Едната постройка се намира до кръстовището на " Патриарх Евтимий ". Част от двора на детската градина в " Чайка " пък е обраснал с трева и не се поддържа. Това са сигнали от наши симпатизанти. Те нямат фотоси, защото не могат да влязат, обясниха още от партията. Хората имат боязън от общинската администрация и мъчно подават сигнали, обясниха още от политическата групировка.

Днес тематиките на брифинга на " Възраждане " бяха свързани с образованието, обществените действия, културата. На него участваха депутатът и претендент за кмет на Варна Коста Стоянов, и специалистите Михаела Берова, доктор Полина Ставрева, Ина Иванова и Александра Чолакова. Има учебни заведения във Варна които се обитават в една постройка, стана ясно още от брифинга. Като подобен образец те дадоха Математическата гимназия и ОУ " Захари Стоянов ". Там 2500 деца разделят постройка, с потенциал за 800. Като различен проблем бе обрисуван, че обществените действия за деца са дадени на неправителствени организации. Това до някаква степен дублира дейностите с тези на Общинските структури. Липсват и експерти. Много от учебните заведения и културните институции нямат или имат неработещи рампи за лица с увреждания. Липсват ясли и детски градини в новите квартали на Варна. Това също е огромен проблем, показаха от " Възраждане ". В част от детските кухни няма чакални за родителите. Общината би трябвало да им даде пространства, по този начин както дава на партиите, предложиха от " Възраждане ". Множество от детските площадки тънат в съсипия и имат рискови уреди. Подавали сме сигнали, само че досега реакция няма от Община Варна, показаха още от " Възраждане ".

Имаме решения за тези и други проблеми, съобщи Коста Стоянов. Ще работим за нови здания за образованието, реновиране на читалищата, налична среда, поощряване на културата, за отделяне на фонд за лекуване на деца с редки болести и други, сподели претендентът на кмет на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР