Имаме напредък по разследването на убийствата на бизнесмена Петър Христов

...
Имаме напредък по разследването на убийствата на бизнесмена Петър Христов
Коментари Харесай

МВР с горещи разкрития за убийствата на бизнесмена Петър Христов и данъчния шеф Иво Стаменов

Имаме прогрес по следствието на убийствата на предприемача Петър Христов и данъчния началник Иво Стаменов. Това съобщи по Нова Тв основен комисар Христо Терзийски, шеф на Национална полиция.

``
реклама

" Обемите по обстоятелства, данни и доказателства са извънредно огромни, само че няма какво да кажа пред медиите към този миг ", разгласи той, написа ПИК.

По думите му за в този момент причинителите не са арестувани. Христо Терзийски разяснява и тематиката кой да пази селата от крадци - Министерство на вътрешните работи или частни охранители.

„ Новият Закон за частната охранителна активност беше дълго време обсъждан в работни групи и комисии, в това число и със сдружения на частните охранителни компании. Беше подлаган и на публично разискване. В този смисъл той не е небрежно признат ”, съобщи Терзийски.

 „ Правомощията, които се дават на локалното самоуправление и на кметовете по този закон и сега съществуват. Те могат да изградят звена за самоохрана или да подписват контракти с охранителни компании за опазването на имуществото на общината. В момента просто по-детайлно се регламентират обособените типове охранителна активност ”, разясни Министерство на вътрешните работи шефът.

„ Ресурсите, които са в ръцете на страната и в частната активност са разнообразни. В частната охранителна активност са включени над 2 чиновници, а 1800 компании имат лицензи за защита. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да включи в ограничението на похищенията върху население добави той. Терзийския добави, че полицията е с стеснен запас, макар че през миналата година са назначени повече от 1200 души точно в слабонаселените места у нас. Увеличен е и щатът на жандармерията с 300 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР