Има все повече доказателства, че и двата газопровода Северен поток

...
Има все повече доказателства, че и двата газопровода Северен поток
Коментари Харесай

Саботажът срещу Северен поток сочи към американците

Има от ден на ден доказателства, че и двата газопровода " Северен поток " са били съзнателно взривени. Редица косвени признаци демонстрират присъединяване на Военноморски сили на Съединени американски щати в случая. Как тъкмо може да бъде проведен саботажът и за какво последното отклонение от газопровода " Северен поток-2 " е оставено неповредено?

На първо място, коства си да изхождаме от обстоятелството, че украинската злополука следва сюжета на американската интервенция за угнетяване на Европейския съюз и елиминиране на един от цивилизационните съперници. „ Европа от Атлантика до Владивосток “, препоръчана преди време от де Гол, би била доста нежелателен сюжет за Съединените щати. Американските стратези избраха Украйна като различен инструмент за въздържане - " мост " сред Европа и Русия, който също пренасяше нужната на Европейски Съюз сила под формата на газ. Друга опция бяха тръбопроводите, минаващи през Полша, само че в светлината на русофобията на Варшава това въобще не беше проблем.

Веднага след Югославия Съединени американски щати започнаха да влагат пари в „ новите украински елити “. Възвръщането на тези вложения стартира през 2014 година и е невероятно да не се признае, че комерсиалната бездна сред Европа и Русия навреди доста и на двете страни.

Това обаче към момента не беше съдбовен удар. Подобен удар върху стопанската система на Европейски Съюз наподобява че е взривяването на двете линии на газопровода „ Северен поток “ и първата линия на „ Северен поток 2 “.

Заплахите на Байдън и подводните детонации

Лесно е да намерите видеото, където Джо Байдън заплашва „ Северен поток “. Във видео, снимано при започване на февруари 2022 година, Байдън, правейки изказване след среща с немския канцлер Олаф Шолц, споделя: „ Ако съветските танкове и войски пресекат границата, няма да има „ Северен поток-2 “, ние ще го прекратим “. На въпрос от публиката по какъв начин ще стане това, Байдън споделя без пояснение, че „ можем да го създадем “.

На 14 юни 2022 година списание „ Морска мощност “ разгласява публикация, в която се показва, че отрядът за противоминни дейности на Военноморски сили на Съединени американски щати практикува широкомащабно потребление на необитаеми подводни апарати покрай датския остров Борнхолм, покрай местоположението на дънните газопроводи. Американците упражняваха по време на ученията „ Балтопс “, които се организираха в този миг в Балтика.

Какъв е съответният въпрос? Фактът, че мините се унищожават през днешния ден благодарение на необитаеми подводни апарати - чистачи. Такова устройство постоянно носи в себе си избухлив заряд, който се детонира в непосредствена непосредственост до мината. Има и други специфични устройства, в това число такива, които могат да се употребяват за инсталиране на надземни взривни заряди. Хипотетична експлозия на експлозива с часовников механизъм, който преди този момент е бил подложен на тръбопровода, или експлозия на заряди, сложени непосредствено върху тръбата, ще докара до разрушение на стената на тръбопровода, което ще внезапно се утежни от голямото налягане, под което се намира газът вътре в тръбопровода.

Апаратът обаче няма да изплува от нищото. Той би трябвало да бъде доставен и по-късно ръководен, до момента в който не бъде подложен на място. Имаме потребност от някакви военноморски сили наоколо, би трябвало да се организира разузнаване, има потребност от поддръжка.

А американците имаха такива сили в района – от момента, в който започнаха ученията „ Балтопс “ и до 23 септември група американски кораби беше в Балтика. Три от неговите кораби – „ Керасаж “, един десантен кораб-док с хеликоптери клас „ Сан Антонио “ и един остарял десантен кораб-док „ Гънстън Хол “ - на 25 септември към този момент минаха Ламанша. Преди това групата включваше също разрушителя „ Грейвли “ и настрана от групата, малко на север, водещия унищожител клас „ Арли Бърк “.

На последния, апропо, се случи изключително събитие - моряк изчезна в морето и търсенето му не докара до нищо. Балтика при в дълбините си вечно Дейвид Спиърман. Може би несполучливо гмуркане?

Най-интересното е друго. В началото на 2 септември хеликоптери на Военноморски сили на Съединени американски щати стартират интензивни полети над двата тръбопровода източно от Борнхолм. Следите са в мрежата. Какво вършиха американците там? Въпросът е отворен. Съединени американски щати разполагат с хеликоптерни противоминни разрушители, само че те са доста малко. От друга страна, ние знаем единствено това, което те оповестяват сами. Те може да са разполагат с по-мощен подводен уред, хвърлен от хеликоптер, ръководен посредством оптичен кабел от кръжащия хеликоптер или плаваща антена. Американците практикуват и доставка на лодки по въздух, освен това с екипаж. И въобще не става въпрос да се провежда контролът на апарата от нея, както и спускането на товари (експлозиви и детонатори) на дълбочина, която е към 70-100 метра. Хеликоптери летяха над тръбопроводите до 13 септември. Американската бойна група напусна региона на тръбопроводите на 21 септември вечерта.

На 26 септември в 02:03 ч. шведските сеизмични датчици записват мощна детонация. В този миг американците към този момент бяха напуснали Балтийско море. В 19:04 последва нов гърмеж, а малко по-късно в медиите стартира да изтича информация за спад на налягането в тръбопроводите. След това имаше известия за „ невиждано спиране “ на тръбопровода, като представители на фирмата-оператор G оповестиха, че както СП-1, по този начин и СП-2 са били разрушени и не са в положение да доставят газ.

Трябва да кажа, че най-малкото за Европейски Съюз това е нокдаун, изключително за Германия. За Русия това не е добре от икономическа позиция, само че тези последици са просто дреболия спрямо други - тези, които може да се крият зад последното неповредено отклонение на " Северен поток 2 ".

Сценарий за провокация

Ако това са американците, тогава за какво се държат толкоз безочливо? На пръв взор това наподобява като обичайна им тактичност непрекъснато да принуждават европейските водачи да се кълнат във честност към прословутото " атлантическо единение ". В случая с тръбопроводите това би трябвало да е обществена и безспорна проява на убеденост, че детонацията е дело на неприятните руснаци. Няма значение какво в действителност има там.

Но тук забиват нож в гърба на същите германци. Какво ще стане, в случай че Шолц, на който преди малко беше показано по какъв начин бойна група на Военноморски сили на Съединени американски щати взривява бъдещето на Германия вечно, не желае да играе дружно с тях?

Ами в случай че се провали и в отговор на този ход позицията на Съединени американски щати в Германия, в противен случай, отслабне? Все отново зимата следва! И тук би трябвало да зададем най-важния въпрос в тази история. Защо нападателите оставиха последното отклонение на „ Северен поток-2 “ непокътнат?

Може би, с цел да намерят някакво взривно устройство, създадено в Русия или нещо сходно? Нещо с съветска маркировка или с съветски или руски съставни елементи? Уж взривното устройство се е счупило и не е съумяло да детонира. Как ще реагира тогава популацията в Европа и Съединени американски щати? Какви ограничения ще би трябвало да подхващат европейските държавни управления, с цел да задоволят гнева на масите хора, изгубили бъдещето си?

Това е сериозен въпрос. Ако сходна провокация в действителност се случи, следствията от нея могат да бъдат непредвидими. Същите англичани към този момент приготвят публичното мнение: единствено „ Телеграф “ съумя да разгласява няколко публикации, в които се твърди, че взривяването на „ потоците “ е „ съветски бойкот “. Например, една от тях излезе под заглавието „ Европа подозира Русия в бойкот след „ невижданите “ вреди на газопровода „ Северен поток “ за Европа “.

Ще намерят нещо избухливо на последната тръба и обвързвано с Русия и тук Шолц няма да може да изясни за какво не желае да даде на Украйна немски танкове.

Ще би трябвало да се откаже от танкове, бойни машини на пехотата и въобще от всичко, което Вашингтон изиска. Освен това в този момент няма да останат други тръби, с изключение на украинските, за доставка на газ в Европа от Русия. И това ще важи освен за Шолц и Германия.

Преди година и половина предупредихме, че " Северен поток " може да стане обект на офанзива. Днес е значимо да не позволим на Запада да ни накисне с този бойкот.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР