Има възможности за предоставяне на . Има и в складовете,

...
Има възможности за предоставяне на . Има и в складовете,
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Има възможности за предоставяне на оръжия за Украйна


„ Има благоприятни условия за даване на. Има и в складовете, и във военновременните ресурси, във войсковите. Няма да има проблем да се направи оценката за стрелково оръжие, за муниции, за артилерийски снаряди “.

Това съобщи пред bTV някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов.

Според него даването на тежка техника за Украйна би трябвало да стане след разбор и да дава отговор на три условия - украинците да я желаят, да е механически изправна и да не визира съществени бойни качества на българската войска.

„ Важно е да изразим съпричастност с Украйна, не тъй като ще сменяем едно оръжие с друго. Първо е отношението - “, безапелационен е той.

Попов добави, че през последните две години са били изгубени за модернизацията на армията.

„ Не може да сме почнали един развой, да сме закупили 8, а след това да спрем работата на половина. Днес депутатите гласоподаваха с конституционно болшинство капиталовия разход, само че би трябвало да се и ратифицира двустранния контракт “, акцентира Попов.

Войната в Украйна

Попов напомни думите на съветския президент Путин, който разгласи, че украинците са руснаци в подтекста на днешното изявление на някогашния съветски министър председател Дмитрий Медведев.

„ Ако руснаците в Украйна са сатаната, какви са руснаците в Русия? Едни такива жестоки изявления дават ужасяващ привкус на тази война и вършат постигането на мир мъчно. От тази война страдат най-вече руснаците. Нима те не дават жертви на фронта, белким финансовото им положение е по-добро, белким НАТО е по-далеч? Това ще тегне на съветския хайлайф дълго време. Трябва да сме загрижени за съветския народ “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР