Има уловка - това важи само за потребителите в Европа,

...
Има уловка - това важи само за потребителите в Европа,
Коментари Харесай

Windows 11 скоро ще отваря всички линкове в браузъра по подразбиране, а не в Edge, както е в момента

Има измама - това важи единствено за потребителите в Европа, тези в останалата част на света ще би трябвало да продължат да употребяват Microsoft Edge срещу волята си

Емил Василев преди 41 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:20 | 29.08.2023

Нашата галактика може да е квантов компютър

ТелефониСветослав Димитров - 14:24 | 30.08.2023

Появи се лист с най-лошите смарт телефони iPhone за цялата история на Apple – кои са те?

ТелефониСветослав Димитров - 16:34 | 30.08.2023

Ето кои са непопулярните функционалности на NFC в телефона, за които малко хора знаят?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Microsoft неотдавна пусна Windows 11 Insider Preview Build 23531 в канала за разработчици, като внесе няколко забележителни промени и цялостен куп ремонти на неточности. Не всички промени обаче са използвани за всички консуматори в международен мащаб, защото най-забележителната нова функционалност е налична единствено за хората в Европейската икономическа зона (ЕИП), която включва Европейския съюз дружно с Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Като част от смяната, компютрите с Windows 11 в района скоро ще отварят всички линкове в уеб браузъра си по дифолт, а не в Microsoft Edge както е сега. Това е добре пристигнала актуализация, защото хората постоянно са недоволни от решението на Microsoft да анулира настройките им на браузър по дифолт в последните версии на Windows.

По-рано тази година компанията още веднъж разгневи потребителите, като удостовери, че всички връзки към браузъра от Outlook и Teams в устройствата с Windows 10 и 11 към този момент ще се отварят в Edge, без да се съблюдават настройките на браузъра по дифолт. В Outlook в Windows имейлът, съдържащ линкове в този момент също се отваря в страничната лента на Edge дружно със обвързваното наличие. Освен това в бъдеще вградените линкове в известията в Teams ще се отварят в Microsoft Edge, оповестиха от компанията.

Междувременно не е ясно за какво единствено хората в ЕИП ще се възползват от тази смяна, защото казусът визира всички консуматори на Windows 10 и 11, без значение от местоположението им. Както може да се чака, новината, че голямото болшинство от потребителите на Windows ще продължат да бъдат принудени да употребяват Edge срещу волята си не се одобри добре.

Както показва Bleeping Computer, хората в интернет форумите търсят способи да заблудят компютрите си, че се намират в Европейски Съюз, единствено с цел да може Windows да се съобрази с избора им на браузър по дифолт. Поне към този момент не наподобява да има някакъв явен метод хората отвън ЕИП да спрат Edge да отваря линкове на техния компютър, само че ще бъде забавно да забележим дали Microsoft в последна сметка ще вкара смяната за всички консуматори в международен мащаб.

Windows 11 идва с редица усъвършенствания спрямо предходните версии на Windows и множеството от измененията бяха признати задушевно от потребителите. Въпреки това, в операционната система продължава да има дребни дразнещи неща, които скапват преживяването на потребителите. Можем единствено да се надяваме, че Microsoft ще в профил множеството от тези проблеми до стартирането на Windows 12, което евентуално ще се случи през есента на идната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР