Има убедителни доказателства, че ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека е

...
Има убедителни доказателства, че ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека е
Коментари Харесай

И учени от Оксфорд защитиха ваксината на АстраЗенека |

Има безапелационни доказателства, че имунизацията против COVID-19 на АстраЗенека е сигурна, съобщи през днешния ден професор Андрю Полард, шеф на екипа от Оксфордския университет, създал препарата взаимно с британско-шведската компания, съобщи Франс прес.

" Има доказателства, че няма нарастване на случаите на формиране на тромби във Англия, където до момента са сложени по-голямата част от дозите на АстраЗенека в Европа ", сподели Полард пред Би Би Си.

Ученият посочи значимостта на това имунизационната акция против коронавирусната зараза, което по думите му е голям риск за здравето на хората, да продължи.

В свое изказване през вчерашния ден от АстраЗенека оповестиха, че след " деликатно изследване на всички налични данни за над 17-те милиона души, имунизирани с нейния препарат в Европейския съюз и Англия ", не са открити никакви доказателства за нараснал риск от белодробна емболия, тромбоза и тромбоцитопения в нито една от възрастовите групи, в групите по сексуален симптом или измежду представителите на съответна страна.

Вчера нидерландското държавно управление реши да прекрати до 28 март използването на имунизацията на АстраЗенека от съображения за сигурност, откакто Дания и Норвегия оповестиха за случаи на съществени странични резултати след слагане на дози от нея, отбелязва Франс прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР