Има такъв народ (ИТН) в момента е опозиция, ние не

...
Има такъв народ (ИТН) в момента е опозиция, ние не
Коментари Харесай

Ива Митева: "Има такъв народ" в момента е опозиция, ние не сме част от управляващите

" ИТН " (ИТН) сега е съпротива, ние не сме част от ръководещите, по този начин Ива Митева отговори на въпрос за какво нейната парламентарна група не е влезнала в пленарната зала тази заран за регистрация за днешното постоянно пленарно съвещание.

Днес трябваше да се одобряват процедурните правила за избор на нов ръководител на Народното събрание, само че липса на кворум провали съвещанието. Депутатите трябваше и да изберат нов ръководител след предварителното освобождение на Никола Минчев.

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание Ива Митева разяснява, че Има Такъв Народ още преди седмицата са предложили бърз избор на нов ръководител. Тя напомни, че Стефан Савов и Огнян Герджиков са били прелестни адвокати, само че са били предварително освободени от председателския пост " просто тъй като се смени болшинството ".

Настоявахме за бърза промяна на ръководителя и избора на нов, с цел да може вотът на съмнение да се организира в неделя, тъй като натискът против нас е ужасяващ, показа още Митева. И добави: " Как бихте се чувствали всеки ден да получавате по няколко есемеса "?

В проектопрограмата за тази седмица беше и предлагането за приемане на процедурни правила за предложение на претенденти за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

По този мотив Митева съобщи, че счита, че желанието на ръководещите да предложат вътрешния министър Бойко Рашков за ръководител на антикорупционната комисия е намаляване за него. Депутатът от Има Такъв Народ сподели, че кандидатурата на Рашков е била изненада.

Гласуването на избор на съмнение на държавното управление на Кирил петков е планувано за 19,10 часа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР